24 sep. 2023

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 24 september

 





Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra söndagsmorgonen vaknade vi upp i Sogndal i Norge. Det var avslutningsdagen på vår bibelhelg på Frelsesarmeen i Sogndal. Avslutningsmötet var på söndagskvällen och i övrigt var vi lediga på söndagen.

Vår värd frågade om vi kunde tänka oss en biltur och se på omgivningarna, och det kunde vi tänka oss. Vi åkte norrut utefter Lusterfjorden som är en gren av Sognefjorden lite öster om Sogndal (Bild 1). Efter en stund var det dags att korsa Lusterfjorden och för att komma ombord på den lilla färjan fick bilarna vända på sig och backa upp på färjan. Vi var tre bilar ombord och det hade funnit plats för ytterligare en eller två bilar. På andra sidan fjorden åkte vi upp till en av Norges 28 Stavkyrkor. Stavkyrkan Urnes byggdes i slutet av vikingatiden omkring 1150 e.Kr. (Bild 2). Sedan fortsatte vi bilturen upp i fjällvärlden och fick se snöklädda berg på cirka 1200 meters höjd över havet.

Bilturen avslutades hemma hos vår värd och hans fru med middag med en fantastisk utsikt (Bild 3). Efter kvällsmötet satte vi oss i bilen för att köra mopt hemmet och sova över i Fagernes. Vi kom hem till Västerås sent på måndagskvällen.

Men nu är det söndagsmorgon och vi vaknar upp i hemma i Västerås. Här kommer några glimtar från veckan som gått. I tisdags hade vi vår hemgrupp hemma hos oss. Det är verkligen en välsignelse att vara med i den gruppen. Våra samtal och böner var utmanande och vi sporrade varandra att förvänta mycket mer från Herren än vad vi hittills sett. Vi fick uppleva att "Järn skärper järn, den ena människan den andra" (Ords 27:17).

Frälsningsarmén har en världomspännande bönekedja som ber dygnet runt alla dagar i veckan. Just nu är det Frälsningsarmén i Sverige som håller upp den bönekedjan och den här veckan har turen kommit till kåren i Västerås. Rut och jag har fyllt varsin bönetimme på fredagsmorgonen och i torsdags kväll hade musikkåren antecknat sig på två timmars bön, på de tider där musikkåren normalt övar. Musikkåren var samlad nästan fulltalig och i lokalen fanns en grupp som också ville vara med att be tillsammans med musikkåren.

Jag var lite fundersam på hur det skulle fungera, det kan ju vara svårt att be högt då man har ett instrument framför läpparna, men det fungerade. Vi sjöng lovsång till gitarr eller hornmusik. Lovsången blandades med bön och profetiska budskap. Musikanterna fick sätta sig i små grupper och be för varandra. Det var en salig blandning.

Men nu är det söndag och då är det gudstjänst klockan 15:00 på Kokillgatan 10 i Västerås. Idag är det Fredrik Bratterud som leder gudstjänsten och kårledaren Alejandro Gallardo som talar. Musikkåren spelar som vanligt utanför lokalen en kvart före gudstjänsten.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky



Inga kommentarer: