3 sep. 2023

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 3 september

 




Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så är vi tillbaka hemma i Västerås efter två veckors utlandsresa. Under lördagen hade kåren sin gemenskapsdag som markerar starten på höstterminen. Det var meningen att den skulle äga rum på Haråkers Bygdegård några mil nordväst om Västerås. Men under natten till lördagen öppnades himlen och regnet forsade ned över Västerås med omnejd.

Då Rut och jag just skulle sätta oss i bilen för att åka till Haråker ringde telefonen med besked om att gemenskapsdagen var flyttad. De första bilarna som skulle köra upp till Haråker konstaterade att det var omöjligt att ta sig fram till bygdegården. Man berättade att vattnet nådde ända upp till halva bildörren på bilarna.

Under den gångna veckan har Frälsningsarmén i Västerås flyttat (Bild 1). Fastigheten i Västerås centrum behöver repareras. Vi har bland annat haft takläckage i stora lokalen. Under höstterminen kommer kårens aktiviteter att genomföras på "Bistånd", platsen för kårens sociala verksamhet, internationellt bistånd och en begynnande kårverksamhet med barn- och ungdomsverksamhet.

Så gemenskapsdagen flyttades helt enkelt till "Bistånd" i stadsdelen Bäckby i Västerås (Bild 2 och 3). Frälsningsarmén i Västerås har under många år bedrivit en biståndsverksamhet som skickar ut hjälpsändningar till olika delar av världen. Verksamheten startades för många år sedan av Arne Nordberg. Bistånd sänder ut avancerad sjukvårdsutrustning i otaliga hjälpsändningar med utrustning som skänkts bland andra från landsting och andra verksamheter.

Verksamheten i Bäckby har under senare år utvidgats med socialt arbete, barnläger och kårverksamhet.

Vi fick uppleva en fantastisk gemenskapsdag i Bäckby med mycket information, gudstjänst, lovsång, bön, aktiviteter för att lära känna varandra bättre och mycket god mat (Bild 4).

Men idag är det söndag och kåren ska fira sin första söndagsgudstjänst i Bäckby. Vi börjar med att musikkåren spelar på gårdsplanen en kvart innan gudstjänsten. Det får fungera som kyrkklockorna som ringer för att samla folket till gudstjänsten (Men musikkåren disponerar många fler toner än kyrkklockorna).
Sedan blir detta platsen för kårens verksamhet i varje fall under höstterminen.

Finns du i närheten är du välkommen att komma på gudstjänst till Bäckby. Gudstjänsten börjar klockan 15:00 och adressen är Kokillgatan 10.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: