16 dec. 2008

Fem i topp

Det är inte så lätt att välja ut fem bloggar av alla bra bloggare på nätet. Flera har varit under övervägande och kommer kanske med i nästa fem-i-topp-lista.

Då jag ser på listan i efterhand så ser jag vilken fantastisk bredd det är bland de utvalda. En katolik, en präst i Svenska kyrkan, en samfundsledare inom EFK, en journalist som för tillfället skriver i Världen i dag (som står nära trosrörelsen), en representant från den evangelikala rörelsen.

1/ Bengts blogg
Bengt Malmgren är läkare och katolik med rötter i den karismatiska förnyelsen.
Skriver alltid väl formulerade och underbyggda inlägg med många länkar för den som vill fördjupa sig.
(Att Bengts blogg har en länk till http://www.rupeba.se/ har inte på något sätt påverkat beslutet)

2/ Stefan Swärd - Allt mellan himmel och jord
Stefan Swärd är ordförande i EFK, Evangeliska frikyrkan.
Skönt med en samfundsledare som vågar tala rätt ut personligt. Ger sig villigt in i dagens debatter.

3/ Siewert Öholms blogg
Siewert är ett begrepp inom svensk journalistik. Siewert är inte rädd att tala ut även i ämnen där det blåser motvind. Vågar säga det som andra kanske ens vågar tänka.

4/ Markus Wallgrens blogg
Markus Wallgren är präst i Svenska Kyrkan och står rakryggat för en klassisk kristendom. Möter andra med respekt även om de förespåkar en linje som Markus Wallgren tar avstånd ifrån. (Det faktum att Markus Wallgrens blogg har en länk till http://www.rupeba.se/ har naturligtvis inte hjälpt in honom på min fem i topp lista)

5/ Credoakademiens blogg
Det är framför allt Stefan Gustavsson som skriver inläggen i denna blogg. Stefan tillhör absolut mina favoriter. Apologet och föresträdare för den evangelikala röreslen i Sverige.

peppebaron

Inga kommentarer: