30 mars 2012

Morgonkoll 30/3

rupebas morgonkoll den trettionde mars
Från Sverige till himlen

Marie Willermarks blogg - "I kvällen program i SVT2 serien Från Sverige till himmelen får jag lite känslan av att titta på mitt eget sammanhang med andras ögon. Det känns nyttigt. En programidé som denna har den inte helt lätta uppgiften att vara positivt nyfiken, lite undersökande och samtidigt göra rättvisa åt den intervjuade personens egen berättelse. Det lyckas dom med.
Carolina Nilsson, officer i Frälsningsarmén får berätta både om sitt arbete på det sociala centret i Stockholm och om sin och familjens tro och liv. Det är intressant att se både vad som visas och sägs och lite om vad som inte tas med.
"

Myrorna överlämnar 47,7 miljoner till Frälsningsarméns sociala arbete
Newsdesk - "Second hand-kedjan Myrorna gjorde ett rekordresultat under 2011. Överskottet av verksamheten blev 47,7 miljoner kronor vilket är 10 procent bättre än 2010, och går i sin helhet till Frälsningsarméns sociala arbete.
Även Myrornas omsättning ökade under 2011. Totalt omsatte kedjan 232 miljoner kronor, vilket är en ökning med 6,5 procent jämfört med 2010. Myrorna är en del av Frälsningsarmén och har 33 butiker och 6 sorteringsanläggningar över hela Sverige
."

På norsk
Vil skape tvil om abort

Kathrine Tallaksen Skjerdal ut mot tanken på at «abort er helt greitt». Vårt Land - "Da min mor hadde født meg – dette var like før jul i 1977, traff hun en kvinne som var inne på samme sykehus for å ta abort. Hun kunne egentlig tenke seg barn snart, men hun hadde kjøpt seg nye slalåm-ski, så det passet litt dårlig akkurat nå.
Da min tante fødte min kusine året før, stusset hun over at flere av de unge kvinnene som var inne for aborter, tydeligvis kjente hverandre fra før. Det viste seg at det ikke var første gangen de hadde vært der samtidig - i samme ærend. Og de hadde ikke tenkt å gi seg med dette: Da de skulle dra, vinket de spøkefullt til hverandre: ”Vi sees!

 

Inga kommentarer: