5 mars 2012

Morgonkoll 5/3

rupebas morgonkoll den femte mars

Inseminationsdebatten och om rätten till barn
Stefan Gustavsson på SEA:s hemsida - "Argumenten för insemination av ensamstående är både problematiska och ofullständiga. Ska ensamstående män i förlängningen kunna kräva surrogatmammor? SEA:s generalsekreterare, Stefan Gustavsson, analyserar på debattsajten Newsmill argumenten bakom Centerns, Moderaternas och Folkpartiets artikel på Brännpunkt om att singlar ska få insemineras.
Strukturellt innehåller artikeln sex moment, sex påståenden, varav fem måste betraktas som problematiska eller ofullständiga.
Påstående nr 1: ”
För oss är det självklart att alla frågor som rör barn ska ta sin utgångspunkt i vad som är bäst för barnet.” Bra! Men denna utgångspunkt återvänder man sedan aldrig till, av den enkla anledningen att det inte går att hävda att det är till barnets fördel att endast få växa upp med en av sina föräldrar...."

”Rätt att döda nyfödda barn”
Dagen - "Nyfödda barn har ingen större rätt att leva än ett foster. Det är ingen skillnad på att döda det nyfödda barnet och att göra abort. Det hävdar två experter i medicinsk etik."
Läs också Birger Thuresons ledarkommentar i Dagen


Gud – kom och träng dig på
Ann Heberlein i Kyrkans Tidning - "När jag ropat högst har Gud inte svarat. Jag längtar ständigt efter något jag inte vet vad det är. Guds existens tvivlar jag inte på. Däremot frågar jag ofta vem Gud är. Vem är denne Gud som överger mig ständigt? Som döljer sitt ansikte för mig? Som inte orkar med mig när jag inte orkar med mig själv?...
...Man måste tränga sig på, också människor som har det svårt. Man måste naturligvis respektera ett nej, men inte sluta att försöka. Jag väntar på att Gud ska tränga sig på.
Gör det Gud. Du vet var jag finns. Var är du?
"

På norsk


Bønnesvar i Ungarn: Parlamentet godkjenner Frelsesarmeen som kirkesamfunn
Perleportalen Norge - "Salvasjonister i Ungarn feirer og takker Gud for svaret på bønnen. For nå har det ungarske parlamentet gitt Frelsesarmeen offentlig godkjenning som kirkesamfunn.
- Vi kan nå fortsette vårt arbeid i landet som før, sier en glad kaptein Andrew Morgan som er leder for Frelsesarmeen i Ungarn.
- Med offentlig godkjenning kan vi fortsatt motta statlig finansiering av våre sosiale tjenester, samt finansiering av aktiviteter som kristendomsundervisning til unge mennesker. Godkjenningen åpner også for videre ekspansjon av våre tjenester med full støtte fra staten, sier han.
"

Inga kommentarer: