21 juni 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 22 juni

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen. Denna gång i slutet av midsommarveckan. Midsommar är ingenting som firas här i Norge, men vi gjorde vårt bästa för att upprätthålla goda svenska traditioner. På bilden ovan ser det ut som om vi firade ordentligt, men i själva verket är det bara vår bords-majstång (30 cm hög) som står på balkongräcket.

Vi hade dessutom besök av våra barn och barnbarn under helgen, och det är verkligen inte så ofta som vi möts från alla olika håll. Här till höger är det yngste sonen och yngsta barnbarnet som har en cykellektion.

Då helgen är över ska vi ladda för kongressen i Norge. På torsdagen ansvarar Rut och jag för en bönedag mellan 09.00 och 15.00, som inleder kongressen. Omedelbart efter Bönedagen har vi var sitt seminarium under Ungdomskongressen kl.16.00. Jag har ett seminarium om Nådegåvor och Rut har ett seminarium om Hur/Varför vi ska vara ett vittne? Hur ska vi förmedla tro?

Efter seminarierna är det dags för kadetternas ordinations- och sändningsmöte. Sedan börjar kongressen "på riktigt" på fredagen.

Jag räknar med att det blir regelbundna uppdateringar från kongressen på rupeba.se under veckan.

Men nu är midsommarfesten över, blomsterkransarna har vissnat, huset städat, det är söndagsmorgon och snart dags att gå upp till förmiddagsgudstjänsten på kåren i Moss.
Ha en välsignad vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: