29 juni 2014

Tidig söndagsmorgon på väg till Oslo


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på tillvaron

Så var det söndagsmorgon igen. Den här gången under pågående kongress i Oslo. Det är mycket som sker samtidigt. Den stora kongressen, Ungdomskongressen, Barnens kongress, seminarier, frukostar, marscher, friluftsmöten.

Men här kommer en liten tillbakablick från min helt personliga utkikspunkt på kongressen:

För vår del tjuvstartade kongressen med en bönedag redan på torsdagen. Rut och jag är med i resursgruppen för Andlig Utveckling i Norge. Se mer om det HÄR...
Den gruppen ansvarade för en bönedag för att bana vägen för den Helige Ande under kongressen. Rut och jag hade fått i uppdrag att leda dagen och den pågick mellan 09.00 och 15.00. Många förbedjare hade samlats och var med hela dagen.

Omedelbart efter Bönedagen rusade Rut och jag vidare till Ungdomskongressen där vi skulle ha var sitt seminarium. Jag hade fått ämnet "Nådegåvor - Gåvor du får av bara nåd - om du bar tror det" och Rut hade fått ämnet "Varför/hur kan vi vara ett vittnesbörd? Hur kan vi förmedla tro? - Levande, brinnande, smittande tro - vittna så att andra vill lyssna." Det är verkligen en utmaning att undervisa mer eller mindre motiverade fjorton- och femtonåringar och några lite äldre, men det är viktigt. I de åren kommer många att ta beslut som kommer att påverka mycket i resten av deras liv. Det pågår en kamp om vem som ska kontrollera ungdomarna: Jesus eller den onde. Kvällen avslutades med "Invignings- och sändningsmötet" för de nya löjtnanterna.

Fredagen var det officersmöten, repetition av våra seminarier för Ungdomskongressen och kongressens officiella öppningsmöte.

Lördagen var det kongressmarscher genom Oslos paradgata "Karl Johans gate". Många hundra deltagare gick med i marschen och Oslo-bor och turister kantade marschvägen.

På eftermiddagen var seminarier. Denna gång medverkade jag i ett seminarium med rubriken "En doft av livsdesign". Mellan 70 och 80 deltagare var samlade till detta seminarium. Jag talade om att det är något som håller på att hända. Jesus ber oss lyfta blicken och se på fälten som vitnar till skörd. Uppenbarligen såg inte lärjungarna det. Det såg åt fel håll och var upptagna av fel saker. Därför fick Jesus säga till den att det var dags att att lyfta blicken. Jag återkommer med ett referat från seminariet den kommande veckan. Det är inte så många minuter att skriva på just nu under pågående kongress. Klockan är mycket då vi kommer hem på kvällarna och efter några få timmar är det dags att åka tillbaka in till Oslo för nästa dags händelser.

På det sena kvällsmötet 21.30, Väckelsestoner, talade Rut om att Gud håller på att uppresa en en befrielsesarmé, en frälsningsarmé, i en värld som är i den ondes våld.

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka in till Oslo igen. Du kan se dagens möten i direktsändning:
Klockan 10.30 "Jesus utrustar och sänder - i vår tid". Här kan du vara med på mötet direkt kl.10.30.
Klockan 14.30 "Vi firar Jesus - idag". Här kan du vara med på mötet direkt kl. 14.30.

Då vi kommer hem igen, sent på kvällen, är det inte många timmar tills vi är inne i en ny vecka.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: