22 nov. 2015

Tidig söndagsmorgon i Haugesund den 22 november

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Frälsningsarmén i Haugesund
Så var det söndag igen, och denna söndagsmorgon vaknar vi upp i Haugesund på Vestlandet i Norge. Vi är mitt uppe i en Bibelhelg på Frälsningsarmén i Haugesund.

Vi startade helgen med möte på fredagskvällen och bibelstudier på lördagen. Idag har vi bibelhelgens avslutningsmöte, och sedan åker vi hem til Jelöy.

Temat för helgen är "Med öppnade ögon och med brinnande hjärtan" och är hämtat från berättelsen om Emmausvandringen i Lukas 24.

Temat handlar om den stora upptäckt lärjungarna fick göra i mötet med Jesus: "Då öppnades deras ögon" (vers 31) och lärjungarna sa till varandra "Brann inte våra hjärtan när han talade till oss" (vers 32). Vi ber och tror att många människor ska få göra den upptäckten också i våra dagar.

Tvärs över gatan från Frälsningsarmén kunde man läsa denna målning. Texten på svenska blir "Haugesund, är det liv i dig?". Frågan är kanske riktad mot nöjelivet i Haugesnd. Men man kan ju fråga samma sak om den kristna församlingen idag. Är det något liv i dig? Jo, det fanns liv i kåren i Haugesund och vi ber att det ska fortsätta att utvecklas.

På mötet fredag kväll hade en svensk som bor några mil från Haugesund kommit till mötet. Jo, det var som vanligt liv i honom, Rolf Stackbom. Han bor i västligaste Norge, så lång bort från Sverige man någonsin kan komma i Norge.

Veckan i övrigt har innehållit många vägledningssamtal med de unga officerarna. Vi har fantastiska löjtnanter, men ibland kan den verklighet de möter då de kommer ut se väldigt annorlunda ut mot den de kanske hade förväntat.

Om jag lyfter blicken ovanför min egen horisont kan jag bara konstatera att världssitationen börjar alltmer likna den som beskrivs i Bibeln i förbindelse med Jesu återkomst. Det hastar! Det finns fortfarande många människor som inte har tagit emot Jesus, och Jesus säger själv många gånger att en dag kommer det att vara för sent att fatta sitt beslut.

Men nu är det dags för en ny vecka (om det blir någon) och jag önskar dig en välsignad vecka.
Peter Baronowsky

1 kommentar:

Unknown sa...

Vilken tid på söndag möte