15 nov. 2015

Tidig söndagsmorgon i Örebro den 15 november

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Denna söndagsmorgonen vaknar vi upp i Örebro. Det är en mörk söndag. Den urskillningslösa terrorn har igen drabbat Paris och jag frågar mig om detta är en ännu enskild händelse eller om våldet kommer att eskalera och sprida sig till alla delar av Europa. Du kan följa med i det som händer på Omnis Nyhetsrapportering.

Gatehospitalet i Oslo
Under den gångna veckan har vi varit med om en tvådagars konferens med divisionsledarna för Norge, Island och Färöarna. Konferansen hölls på gatehospitalet i Oslo.

Gatehospitalet er en fantastisk verksamhet. Du kan läsa mer om det på regeringens hemsida för att få en inblick av verksamheten. Statsrådet citeras i artikeln med orden "Det var trangt om plassen, men rikelig med hjertevarme, da Bjarne Håkon Hanssen åpnet den nye kvinneavdelingen ved Gatehospitalet. – At Kongen er til stede her i dag, viser hvor viktig arbeidet til Frelsesarmeen er, sa statsråden."

Du kan läsa mer om Gatehospitalet HÄR. Ledare för verksamheten på Gatehospitalet är Liv-Bente Nilsson.

Frälsningsarmén i Örebro
Men nu är vi som sagt på Frälsningsarmén i Örebro och orsaken till vårt besök här är en skandinavisk konferens mellan det svenska bönenätverket "Eldsflamman", dess norska motsvarighet "Åndelig vekst", samt deltagare från Danmark.

Vi har varit samlade på kåren i Örebro för att dela med oss av våra erfarenheter och samtala om hur vi kan gå vidare och hur samarbetet mellan den skandinaviska länderna kan utvecklas.

På fredagskvällen inleddes konferensen med presentation och bönemöte. På lördagen fck vi lyssna på olika inlägg. Nils-Erik berättade om "Eldsflamman, från vision till verklighet". Rut hade blivit ombedd att tala om pionjärernas glöd, och Monica och Majken delade erfarenheter av att jobba med barn och unga.

Gruppen på "Prayer walk"
På eftermiddagen var vi ute på en "Prayer walk" och dagen avslutades med samtal och bön om framtida samarbete.

Nu är det söndagsmorgon och snart dags för helgens avsltningsmöte på kåren i Örebro. Därefter börjar vi återresan till Norge och Jelöy, och en ny vecka.

Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: