8 maj 2019

UTMANINGEN - 8 maj-Apg 3

GÅR DU FÖRBI?

Bibelläsning: Apostlagärningarna 3
"Silver och guld har jag inte, men vad jag har, det ger jag dig: I Jesu Kristi, nasaréns, namn: stig upp och gå!" (Apg 3:6 FB)

Petrus och Johannes är på väg till den dagliga bönen. De gick dit varje dag. Vid Sköna porten sitter den lame mannen och tigger. Det gjorde han varje dag enligt texten (v.2)

Varje dag måste Petrus och Johannes ha passerat den lame mannen på väg till bönemötet. Men just den här dagen måste den Helige Ande ha gett Petrus en speciell ingivelse. Petrus var lydig och genom det förvandlades den lame mannens liv och flera tusen människors liv på grund av händelsen på väg till bönemötet. Petrus kunde ha varit olydig och sagt: "Jag hörde nog fel..."

Då jag läser den här berättelsen tänker jag "Hur ofta har jag gått förbi...". Hur ofta har inte jag tänkt: "Jag hörde nog fel..."

Tänk om Gud förbereder "gudomliga möten" utefter min livsväg. En människa som behöver höra ett ord till uppmuntran? En människa som just nu ber att någon ska ringa till henne? En människa i djup livskris som ropar på hjälp?

==> Mannakorn att tugga på under dagen:  Gud hjälp mig att inte gå förbi de "gudomliga möten" du har förberett för mig i dag!




(Till varje kapitel i NT finns även en avdelning med Översikt, Kommentarer och något att tänka vidare på. Om du skriver ett mail till info@rupeba.se och skriver UTMANINGEN kommer du med på vår utsändningslista. Då får du ett morgonmail varje dag med kommentarer till dagens kapitel)

Inga kommentarer: