1 maj 2019

VITTNESBÖRDET - Sahra levde livet på en tropisk ö

- Anna-Karin Stenberg i Inblick -
I sociala sammanhang kunde Sahra Gillberg känna sig utanför och annorlunda, som om hon inte riktigt passade in. Sahra "hakade på" de människor som var runt omkring henne men undrade varför tomrummet på insidan inte försvann, trots att hon försökte fylla det.


23-åriga Sahra Gillbergs liv förändrades i september förra året under en gudstjänst på Frälsningsarmén i Halmstad. Men innan dess var livet tomt och meningslöst. Sahra sökte efter sin identitet på olika sätt....


Sahra är inte uppvuxen i en kristen familj men har en pojkvän vars föräldrar är kristna vilket blev den första introduktionen till den kristna tron. Hon började gå på Öppen kyrka på "Frälsis" och hade en väninna som var med i Frälsningsarmén. En dag före en gudstjänst fick Sahra möta Guds kärlek  genom den helige Andes närvaro och tårarna strömmade nerför kinderna.


– Jag upplevde en varm, härlig, omfamnande känsla som jag aldrig tidigare hade känt. Jag förstod inte då att det var den helige Ande som jag hade mött. Det betydde så mycket att komma till en plats där folk brydde sig och ville be för mig och där många människor hade ett vittnesbörd på ett "före och efter". Människor som vittnade att de funnit frid i sin tro. 


– Det blev som att få ett löfte om att det finns någonting mer och samtidigt ett bevis på att jag varit sökande efter något mer, för detta var verkligen "något mer". Något mer än bara livet självt. Något mer än bara alkohol, fester, vänner, kläder, pengar, utbildning, karriär, sociala medier, status, fasad, materiella ting. Detta var en känsla av livet. Det verkliga livet. Tidigare var jag så vilsen men nu har jag fått grepp om min identitet.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: