13 juli 2014

Tidig söndagsmorgon den 13 juli

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen, mitt i sommaren. Veckan började i Kvås, Norge, och Sörlandsfestivalen. Det har varit en lång tradition att Frälsningsarmén inbjuder till en stor sommarkonferens i Lyngdal veckan efter kongress.

Kongressen i Norge är en stor händelse. Många salvationister börjar sin semester med att resa till Oslo och kongressen. Veckan efter kongressen har många fortsatt till tältmötena i Lyngdal. Rut och jag har varit inbjudna ett par gånger för många år sedan.

För fyra år sedan, efter flera års regniga somrar, gick man ifrån tältmötesidén och flyttade inom hus. Den nedlagda folkhögskolan i Kvås, i Lyngdals kommun, hade gjorts om till en konferensanläggning, och Frälsningsarmén flyttade in där.

Antalet besökare har ökat under de fyra åren och i år var det publikrekord. Den stora salen fylldes till sista plats och extrastolar fick bäras in.

Rut och jag var talare den första delen av Sörlandsfestivalen och Daniel Viklund tog över i onsdags. Man satsar tydligen på svenska löjtnanter i år!

Idag talar Daniel på avslutningsmötena på Festivalen och sedan är det slut för i år.

Nästa år blir det ingen Sörlandsfestival på grund av Frälsningsarméns världskongress i London som infaller vid samma tidpunkt nästa år.

Vi önskar Daniel Viklund och alla Festivaldeltagare en välsignad avslutning på Sörlandsfestivalen.
Vi, för vår del, har just börjat semestern!!!

Ha en välsignad vecka.
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: