20 juli 2014

Tidig söndagsmorgon den 20 jul

Veckorevy från min helt personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. En semestersöndag. Semesterlivet ger en försmak om hur livet som pensionär kan komma att bli....det är inte speciellt mycket som är inskrivet i kalendern. Man får ta dagen som den kommer.
Sommarbild: Solnedgång under överfarten Göteborg-Fredtikshavn
Ja, hemsidan ska naturligtvis uppdateras varje dag. Soliga sommardagar går aktiviteten ner i den digitala världen. Det ser ut som om folk tycker det finns viktigare saker än att hänga framför en dator under soliga sommardagar. Men det är fortfarande förvånansvärt många om är inne på våra sidor varje dag. Det är en uppmuntran för oss att ni finns, alla ni trofasta läsare av rupeba.se. Er vill jag önska en alldeles speciellt välsignad dag och fortsättning på semestern (De andra blir inte avundsjuka för det, eftersom de inte läser detta).

Förutom uppdatering av hemsidan blir det en hel del tid för läsning. Det är viktigt att ta tid att ta in nya tankar då vi laddar upp för en kommande fullbokad hösttermin. Sedan är det naturligtvis viktigt att ta tid varje dag till en stilla stund med Gud. Stanley Jones (citerad ett par gånger under veckan), fick en gång frågan om vad det var som var hemligheten bakom hans stora framgång som kristen förkunnare. Han svar var kort: "Jag har inte försummat mitt böneliv."

Resterna av det nerskjutna planet
Jag blir ständigt påmind om att vi lever i en orolig värld. Situationen i Syrien har inte blivit bättre. Det är bara relativt tyst därifrån på grund av att andra oroshärdar ´överröstar´ händelserna där. Irak, Afghanistan, Ukraina och Israel.

I Ukraina har någon skjutit ner ett passagerarplan med hundratals helt oskyldiga människor. Dagens Nyheter rapporterar att de proryska rebellerna inledningsvis skröt om att de skjutit ner ännu ett plan, som de trodde var ett militärflygplan. Då de förstod att det var ett civilt passagerarplan togs alla inläggen bort.

Ett annat förvånande inslag i massmedia den gångna veckan var en ökande förståelse för Israels situation och handlande i Gaza-konflikten. Stefan Löfvén fick en ocean av reaktioner på sitt facebook-inlägg som just förde fram en ny förståelse för Israels situation. Massmedia vaknar yrvaket och inser att Israel måste reagera på Hamas ständigt pågående raketbeskjutningen in på Israeliskt territorium. Elsa Kugelberg skriver i en ledare i Dagens Nyheter ett inlägg med rubriken "När ska brotten mot judar sluta?"

Ja, jag undrar hur världen kommer att se ut nästa söndag?

Men mitt i allt detta önskar jag dig en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: