6 juli 2014

Tidig söndagsmorgon i Kvås den 6 juli


                                 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndagsmorgon igen. Den här morgonen vaknar vi upp i Kvås, i Lyngdals kommun på den norska sydkusten.


Här pågår Sörlandsfestivalen och Rut och deltar som talare för andra året i följd. Sörlandsfestivalen hålls i Kvåstunets kurs- och konferensanläggning. Deltagarna kommer huvudsakligen från Vestre division, men det finns även deltagare från andra delar av landet. Vi har deltagare från Stavanger, Haugesund, Sandnes, Bryne, Egersund, Flekkefjord, Farsund, Mandal, Oslo och Moss och säkert från många andra platser som jag inte vet om. Du kan läsa mer om konferensen HÄR...

Festivalen började i fredagskväll med Sommarkvällsmusik i Lyngdals kyrka. Kyrkan var välfylld med mer än 150 besökare som bjöds på ett omväxlande program och som avslutades med kaffe ute på kyrkbacken.
Lördagsmorgonen var det bibelstudium och på kvällen offentligt möte i konferensanläggningens stora aula.

En dramatisk händelse på rupeba.se under veckan var att jag i torsdags plötsligt upptäckte att sju av rupebas bloggar hade stängts ned på grund av olämpligt innehåll. Det var flera som trodde att sidorna hade stängts ned för att man ville tysta en frispråkig röst för klassisk kristendom på nätet. Men så var det inte. Efter överklagande från min sida kom sju mejl med ursäkter som förklarade att det var ett misstag, så nu är vi igång igen med alla sidorna.

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå till förmiddagsgudstjänsten. Därefter blir det eftermiddagsgudstjänst och tid för samvaro på kvällen. För vår del fortsätter festivalen en bit in i nästa vecka.

Ha en välsignad ny vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: