30 okt. 2015

Tidig söndagsmorgon den 1 november

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och nu tar vi ut vår sista sememstervecka för detta år. Det har varit en intensiv höst med många resor från allra nordligaste Norge, inte långt från Murmansk i Ryssland till Moldavien i sydost och Island i väst. Många platser, många människor och många tillfällen att få undervisa i Guds ord. Det är ett fantastiskt privilegium att för göra på heltid det som vi brinner för.

 Veckan i övrigt har varit lugn för vår del. Några coaching-samtal med officerare och några sammanträden. I övrigt efterarbete och förberedelsearbete.

Vi har ju vårt kontor på Officersskolan och har en del med kadetterna att göra även om vi inte är en del av den fasta staben på skolan. I början av veckan kom kadetterna hem från en studieresa till London tillsammans med kadetterna från Sverige. De hade haft en fin resa och här lägger jag ut en
bild på Officersskolans kadetter och officerare framför skolbyggnaden.

Det mest dramatiska som hänt på privatfronten i veckan var att vår frys började ge ifrån sig underliga ljud och sedan steg temperaturen. Vi lyckades rädda det mesta av innehållet i frysskåpet till lånat utrymme i en annan frys på området. Senare på dagen var det över 25 grader varmet i frysskåpet. Skåpet gjorde inte längre skäl för frysskåp och borde kanske hellre heta värmeskåp. Vi hade diverse reparatörer hemma som fyllde på gas och pysslade om skåpet och trodde att det skulle bli bra. Men då vis kulle resa bort var det fortfarande över 25 grader varmt i skåpet, så där finns det säkert något att ta tag i då vi kommer hem. Skåpet var nytt då vi flyttade in i huset i Norge så det borde ju fungera lite längre än så.

Men nu går vi som sagt på en veckas ledighet tillsammans med några goda vänner. Det ska bli skönt. Sedan väntar en intensiv novembermånad, för att gå ned i intensitet i december.

Idag är det söndag och då går vi på Frälsningsarmén på den plats där vi är och sedan är det sex dagar av ledighet igen. Vi har det bara bra och vi önskar att du också ska få en välsignad vecka framöver.
/Peter Baronowsky.


Inga kommentarer: