17 okt. 2015

Tidig söndagsmorgon i Bryne den 18 oktoberVeckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet 

Kåren i Bryne
Så var det söndag igen. Den är gången vaknar vi upp i de västligaste delarna av Norge. Vi håller just på att genomföra en Alpha-helg på kåren i Bryne. Temat för helgen är den Helige Ande. 

Vi startade på fredagskvällskvällen på kåren och temat var ”Vem är den Helige Ande?”. På lördagen hade vi undervisningen på Jæren hotell och lördagens teman var  "Vad gör den Helige Ande?" och "Hur kan vi bli fyllda av den Helige Ande?".


Kåren i Sandnes
Idag avslutar vi helgen på Bryne kår med förmiddagsgudstjänst med temat "Hur Gud leder oss". Efter gemensam middag drar vi vidare till Sandnes för kvällsmöte klockan 19.00.

I början av veckan var vi med om en arbetskonferens för Nord-Norge division, Nordre division och divisionen som består av Island och Färöarna. Alla officerare och ledare från socialtjänsten och Fretex (=Myrorna) var samlade på Jelöy. Det var intressanta och givande dagar. Vi var runt femtio personer samlade på arbetskonferansen och 28 procent av deltagarna var löjtnanter! Det ser ut som om vi har en bra "återväxt" av officerare i territoriet.

Under veckan reste mellansonen, som är fotbollslärare på Jelöy folkhögskola, till Spanien med sin klass. Det gav Rut och mig, farföräldrarna, möjlighet att hämta ett av barnbarnen på fritidsverksamheten som tar vid där skoldagen slutar. Då vi gick på vägen till skolan för att hämta barnbarnet fick vi en stark känsla att vi hade varit med om exakt detta tidigare. För trettio år sedan gick barnbarnets pappa i samma skola och bodde dessutom på samma plats som barnbarnet bor på nu. Hur är det man brukar säga, eller rättare sagt sjunga: "Släkten följa släktens gång".

Men nu är det som sagt söndag och möten i Bryne och Sandnes. Sedan återvänder vi till Jelöy och en ny vecka.

Jag önskar dig en välsignad ny vecka!
Peter Baronowsky.

2 kommentarer:

Fjordheim sa...

VAr på Bryne forrige helg i forbindelse
med at vi feiret min mors bursdag.
Men skulle gjerne vært der denne helgen.
Ha en velsignet god søndag :)
Hilsen Astrid, Odnes

rupeba.se sa...

Takk for hilsen.
Vi ses i Odnes.
/Peter