11 okt. 2015

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 11 oktober

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Hösten är här! Löven börjar gulna och kvällarna blir kallare. Det är säkra tecken på att hösten är på gång. Ordet höst har två olika betydelser på norska. Dels betyder det årstiden höst, men det har också en andra betydelse. Höst på norska betyder skörd och då Jesus talar om att fälten vitnat till skörd, talar den norska Bibeln om höst.

Tänk om vi snart får ropa Hösten är här och att det då inte handlar om årstiden utan om väckelse som är på gång. Det kanske snart är dags att "Lyfta blicken och se hur fälten vitnat till skörd" (Joh 4:35).

Men under tiden får vi fortsätta att förbereda oss för skördetiden. Ett sätt som vi kan förbereda inbärgningen av skörden är att träna lärjungar. Före sommaren hade vi en introduktionskurs i vårt nya Lärjungaträningsprogram. Kursen riktade sig till dem som kunde tänka sig att starta en lärjungaträningskurs på sin hemkår. Och nu börjar det hända saker. I veckan som gick var vi på Handels på Högkvarteret i Oslo och lämnade in det nya programmet för försäljning. Vi vet att man på flera kårer planerar att dra igång kurser nu under hösten.

I början av höstterminen var Rut och jag uppe i Vadsö och introducerade programmet för ungdomslärjungaskolan "Polarteamet". Vi kör en digital version av programmet för den gruppen. Varje måndag lägger vi ut en ny lektion på bloggen och varje deltagare ska kommentera den senast onsdag och sedan kommentera någon annans inlägg senast fredag. Dessutom ska deltagarna skicka in sin Loggbok till Rut och mig varje måndag. Jesus sa att vi skulle gå ut och göra lärjungar, och det är just det vi håller på med.

Under veckan har också FA-handel i Oslo beställt en ny laddning av Ruts andaktsbok på norska för att förbereda sig för julförsäljningen.  Därmed har försäljningen av den norska översättningen gått om den svenska versionen. För er som planerar julklappar i god tid kan jag tala om att Dagboken på svenska finns på Handels Webb-butik i Stockholm tillsammans med flera andra av våra böcker. Du kan läsa om dem i AFFÄREN. Jag återkommer med mer information om böckerna närmare jul.

Det här är faktiskt den enda helgen i oktober som vi inte är bortresta. Det betyder att vi får förmånen att gå upp för backen till vår "hemkår", Frälsningsarmén i Moss. Sedan är det snart dags för en ny vecka.

Var beredd! Hösten närmar sig. Både på det ena och det andra sättet.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: