4 okt. 2015

Tidig söndagsmorgon i Odda den 4 oktober

Veckorevy från min högst personlig utkikspunkt på livet

Gomorron. Den här söndagsmorgonen vaknar Rut och jag i Odda. Jag tror det är den femte platsen vi vaknar på den här veckan. I måndags vaknade vi i Reykjavik på Island efter avslutad undervisningshelg för Frälsningsarmén på Island och Färöarna. I tisdags vaknade vi på Gardermoens flygplats där vi sov över för att invänta nästa flyg. I onsdags och torsdags vaknade vi i Chisinau, Moldavien. I fredags vaknade vi i våra alldeles egna sängar i Moss, Norge. Slutligen vaknade vi lördag och söndag i Odda, Norge.

Officerarna i Moldavien
Jag har tidigare skrivit om helgen på Island. I Moldavien hade vi en underviningsdag för frälsningsofficerarna i landet. Dagen genomfördet på divisionhögkavteret i Chisinau och officerarna var ditresta från alla olika delar av Moldavien. (Se fler bilder nedan).

Det var vårt första besök i Moldavien, men det visade sig att vi hade mött en hel del av de moldaviska officerarna tidigare. För 13-14 år sedan undervisade Rut och jag en del på den ryska officersskolan i Helsingfors. På den tiden fick Frälsningsarmén inte ha officersutbildningen i Ryssland, så undervisning fick bedrivas i Finland. 7-8 av deltagarna under veckan hade ddå varit under utbildning och kom ihåg vår undervisning från den tiden. Några av dem hade dessutom besökt oss på vår pionjärkår i Nacka i förbindelse med utbilsningen. Det var fint att återse dem och finna dem välbevarade i det stora uppdrag Gud kallat dem till.

Frelsesarmeen i Odda
Då vi kom hem från Moldavien sov vi en natt hemma för att sedan ge oss av med bil till Odda som ligger sagolikt vackert vid Hardangervidda. På kåren i Odda er vi nu mitt uppe i en bibelhelg.

I Odda mötte vi en fantastisk kår med en stor öppenhet och längtan att ta emot Guds ord.

Nu är det söndagsmorgon och dags för det avslutande mötet i serien....
... och sedan är det dags för ännu en ny vecka.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Fler bilder från Chisinau, Moldavia:
Utanför divisionshögkvarteret i Chisinau
Vi fick med oss en liten matta med texten :"Moldvia"


Inga kommentarer: