10 maj 2017

Hur viktigt är Guds ord egentligen?

(Detta är det fjärde inlägget i serien BIBELSYN OCH BIBELBRUK. De tidigare inläggen finner du HÄR)

Vi möter ibland kristna som inte tar bibelordet så allvarligt. Men hur ser egentligen Jesus på Bibeln ord? Är det viktigt?


Ja, säger säger Jesus det finns bara en enda sak som är störst och viktigast och det är att älska Jesus med hela dig, "av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd" (Matt 22:37).

Men att älska Jesus är inte att ha en speciell känsla. Att älska Jesus är mycket mer än så.


Jesus kopplar samman vår kärlek till Jesus med vårt förhållande till Gus ord. Han säger att den som älskar honom är den som håller fast på hans ord, och den som inte älskar honom håller inte fast vid hans ord (Joh 14:23-24). Vårt förhållande till Guds ord avgör om vi älskar Jesus eller inte.

Men inte bara det. Jesus använder också Guds ord som en mätare på vem som är hans lärjunge och vem som inte är hans lärjunge (Joh 8:31). Den som förblir i Guds ord är verkligen en Jesu lärjunge.

Man kallar ibland den som tar Guds ord på allvar för att vara bostavstroende. Men Jesus var inte bara bokstavstroende, han var till och med pricktroende "Innan himmel och jord förgår, skall inte en enda bokstav, inte en prick i lagen förgå, förrän allt har skett" (Matt 5:18).

En tidigare kyrkoledare i Sverige sa om Bibeln: "Jag tror inte på en bok, jag tror på Jesus". Men om du inte tar Guds ord på allvar, tar du inte heller Jesus på allvar. För Jesus är Ordet som blev kött (Joh 1.14).

Frälsningsarméns första lärosats definierar klart den bibelsyn som ligger till grund i Frälsningsarmén:  Vi tror att Gamla och Nya Testamentets skrifter är givna av Gud genom inspiration och att endast de utgör det gudomliga rättesnöret för kristen tro och kristet liv.

Inga kommentarer: