14 maj 2017

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 14 maj

                                  Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Nu har vi besök av äldste sonens svärföräldrar och det passade så bra att vi kunde se musikalföreställningen på Jelöy Folkhögskola.

Då Rut och jag var lärare på Jelöy folkhögskola på 80-talet var vi med att producera en musikal varje år, som vi sedan turnerade med i Norge någon av de sista veckorna av skolåret.

Under många år producerade man ingen musikal på folkhögskolan. Men i år blev det ändring på det. Och vilken musikal sedan! Den handlar om Othilie Tönning som var en banbrytande socialofficer i Frälsningsarmén i Norge. På bilden ser du Othilie som hon såg ut "på riktig".

Vi som var med under folkhögskolans "glansdagar" på 80-talet har lätt att tänka att allt var bättre förr. Jag tycker inte om att säga det, men allt var inte bätre förr. I varje fall inte musikalföreställningarna. Musikalen Othilie var strålande!

Då vi nu satt där i avslutningsscenerna på musikalen och såg hur tårarna började komma i elevernas ögon på scenen, kunde vi minnas nio musikaler på 80-talet och de sista minuterna på den sista musikalföreställningen. De sista minuteran av ett helt år tillsammans. Det var nästan som vi ville vara med  och gråta nu också.

Under veckan publicerade jag ett inlägg på rupeba.se som blivit läst av mer än tusen läsare. Det handlar om Yoga i kyrkan. Har du missat det kan du läsa det HÄR.

Eftersom vi har Sverigebesök i helgen blev det naturligtvis an del sightseeing i Oslo. Vad är det vi visar i Oslo då vi har besök från "utlandet"? Jo, det är paradgatan Karl Johan, Stortingshuset, Slottet, Peppes Pzza, Rådhuset, Aker brygge samt det nya operahuset.

Men nu är det söndagsmorgon och nu är det dags att åka till Vadsö långt i norr för att ha några dagar av undervisning för Frälsningsarméns ungdomsteam "Polarteamet".

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: