28 sep. 2018

Salafisten mötte Jesus i en dröm


- Inblick -
Som ung salafist närde Tomas Samuel en dröm om att bli jihadkrigare. Han ville återvända med segern eller dö i strid för Gud, precis som hans mamma lärt honom. När Tomas Samuels tänkta uppdrag i Irakkriget blev inställt drabbades han av depression. När så Jesus uppenbarade sig för honom i en dröm fick hans liv en helt ny riktning.

Tomas Samuel växte upp i Egypten med saudiska rötter. Familjen härstammade i rakt nedstigande led från Muhammeds profethus och tillhörde den stränga salafistiska inriktningen av islam. Tomas Samuels farbror var en av ledarna inom salafismen. Det ledde till att Tomas också gick i samma riktning.

– Jag ledde bönesamlingar redan när jag var nio år och när jag var 13 började jag undervisa och predika i moskén, berättar Tomas, som snart även blev imam.

Redan som ung gick Tomas runt med dödsångest, rädd för helvetet och rädd för att inte kunna leva upp till alla högt ställda förväntningar hans familj hade på honom. Av sin mamma hade han också fått höra att hon önskade se honom dö för Allah.

– Hon önskade så mycket att jag skulle bli en av ledarna inom islam att hon sa: "Jag önskar se dig komma tillbaka med segern eller som död". För den som dör som martyr för Gud anses vara utvald av Gud, fortsätter Tomas.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: