30 sep. 2018

Tidig söndagsmorgon i Ystad den 30 september

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Förra söndagen vaknade vi upp i Örebro och förberedde oss för förmiddagsgudstjänsten på kåren i Örebro. Vi tackar Gud för den unga kvinnan som tog emot Jesus under bibelhelgen och ber att Herren ska göra göra hennes steg fasta i det nya liv hon fick börja.

Dagen efter bibelhelgen i Örebro körde vi till Malmö och därefter över de danska öarna ända fram till den sista bron till Jylland. Där har Frälsningsarmén en gammal kursgård alldeles på stranden. Huset är gammalt och slitet men läget är fantastiskt (Se bild överst). Platsen heter Strib.
Stranden nedanför kursgården i Strib
På kursgården hade vi en äktenskapskurs för officerare i Danmark. En av deltagarna var elev på Folkhögskolan i Norge för 35 år sedan. Det tog sedan 30 år för honom att bestämma sig för att bli officer i Frälsningsarmén och de senaste fyra åren, då vi igen bodde och arbetade i Norge, träffade vi ofta honom och hans fru på officersskolan i Norge.

Det var ungefär 35 år sedan som Rut och jag inbjudna till kursgården i Strib första gången. Den gången var det officersmöten för Jyllands division. 

Man kan ju tycka att Rut och jag tillbringar mycket tid i bilen. Men det var inte mindre på den tiden. För att komma till officersmötena på Strib för 35 år sedan körde vi barnen från Jelöy i Norge till Stockholm. Där fanns morförläldrar som gärna passade våra barn medan vi sedan körde genom Sverige och Norge till Strib. Efter officersmötena körde vi naturligtvis tillbaka till Stockholm för att hämta våra barn och sedan köra tillbaka till Jelöy i Norge. Det blev en resa på närmare 300 mil den veckan.

Efter Äktenskapskursen i Danmark körde vi till Ystad. Igår (lördag) hade vi två bibelstudier och en gudstjänst på kåren i Ystad. Många kom fram till förnyelse och två blev frälsta.

Idag (söndag) kör vi till Trelleborg för att ha två möten och sedan återvänder hem till vårt hem i Västerås. Då vi kommer hem någon gång i natt har den nya veckan förmodligen redan börjat.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: