10 sep. 2018

Styr druider och frimurare i Älmhult?

Tre av fem ordinarie manliga ledamöter i Älmhults kommunstyrelse är med i en hemlig orden. Detsamma gäller kommunchefen och kommunens kommunikationschef. En D-uppsats i Sociologi på Umeå universitet avslöjade att den verkliga makten i Piteå inte fanns i kommunfullmäktige, utan i en hemlig orden med druider.

- Ruben Agnarsson i Inblick -
 kommunstyrelsen i Älmhult är ledamoten Bo Mazetti Nissen (M) hög frimurare och har bland annat varit ordförande i frimurareföreningen Linnaeus i Älmhult.
I kommunstyrelsen finns också ledamoten Jan Fagerberg (MP) som har stigit i graderna inom Svenska Druidordens avdelning Avalon i samma kommun.

På Avalons hemliga nätverksträffar möter Jan Fagerberg även sin socialdemokratiske kollega i kommunstyrelsen, Lars Ingvert.

Roland Eiman är kommunchef i Älmhults kommun. Han är sedan länge med i samma hemliga sällskap som Fagerberg och Ingvert.

De träffas därmed regelbundet och informellt inom Svenska Druidorden, i Druidvillan, som ligger precis vid infarten till den kristna tv-kanalen Kanal 10.
Till sin hjälp att hantera kommunens informationsarbete har Roland Eiman valt Magnus Källström som kommunikationschef, även han druid.

När de inte är på jobbet möts de alltså på Avalons konfidentiella nätverksträffar för att bakom svartmålade fönster utföra sina hemlighetsfulla ritualer.

Druider tar besluten
I maj 2005 publicerade Åsa Viklund en D-uppsats i Sociologi på Umeå universitet som visade att den verkliga makten i Piteå inte fanns i kommunfullmäktige, utan i en hemlig orden med druider.

Undersökningen följdes upp av Piteå-tidningen där kommunalrådet Maj-Britt Lindström (s) varnade för att fenomenet var ett hot mot demokratin.
Undersökningen visade att 40 procent av maktens män i staden var medlemmar i Druidorden Merkur.

I Älmhult är det alltså ännu högre procent i kommunstyrelsen: 60 procent.
Den som stöter sig med någon av ordensbröderna riskerar att bli svartlistad i sällskapets mäktiga nätverk, skrev Piteå-tidningen i samband med att uppsatsen släpptes.

Merkurs mäktiga inflytande bekräftades av Maj-Britt Lindström, socialdemokratisk vice ordförande i kommunstyrelsen.
– Det är en skandal att kommunens beslutsfattande sker i hemliga sällskap där inte kvinnor är välkomna. Kommunfullmäktiges inflytande är helt perifert har det nu visat sig, sade hon i Aftonbladet....


Detta är Svenska Frimurare Orden:
I Svenska Frimurare Ordens ritualer sätts lojaliteten med frimurarlogen mot individens rättsmedvetande. ”Är du beredd att ljuga i lydnad för frimurarordens befallningar?” är en av de frågor som ställs redan i invigningsgraden.

Svenska Frimurare Ordens består av tio grader. Gradgivningsritualerna är hemliga, även för den som önskar att bli medlem. Även om det svenska frimureriet menar sig vila på kristen grund är innehållet i ritualerna präglade av besvärjelser, dödssymbolik och egyptisk mytologi: den som går med konfronteras i ritualerna med dödskallar och tvingas lägga sig i en kista.

Svenska Frimurare Ordens Fundamentalstadga, tredje och fjärde kapitlet, beskriver de ritualer som tillämpas när en kandidat blir antagen till den första graden.
Med en bindel för ögonen, en mörk kappa kring halsen och en svärdspets mot sitt bröst förs kandidaten in i logerummet.
Ordförandemästaren, som leder ceremonin, frågar den sökande om han är ”beredd att helt och hållet överlämna eder i våra händer och göras till frimurare efter de lagar och bruk vi lyda…”
Kandidaten får dessutom reda på att frimureriet har en egen religion, och får två gånger frågan om han vill bekänna sig till frimurarnas religion och överge sin egen. Om svaret blir ja anses han ”fela” mot provet, men ordförandemästaren uttrycker samtidigt att ”på det blinda förtroende ni visat vår Orden, kunna vi ej annat än sätta det värde, som edra tänkesätt tyckas förtjäna”.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: