24 sep. 2018

Satt inspärrad i en container i två år för att ha predikat om Jesus


- Världen idag -
I över två år satt Helen Berhane inspärrad i en container i Eritreas öken. Brottet? Hon hade predikat om Jesus. – När vakterna öppnade för att låta oss tömma vår potta rusade de bort från containern för att det luktade så illa där inne, berättar hon för Världen idag.

Trots att Eritrea är ett land som inte har reell religionsfrihet fortsatte Helen att predika. Så småningom togs hon till fånga och spärrades in i en cell med begränsad lufttillgång i elva dagar. När hon kom ut igen fortsatte hon predika och var med att starta en kyrka.

– Vi kan inte skämmas för evangeliet. Tiden är kort, säger hon.

Snart infördes nya religionslagar, som gjorde att Helen och hennes trossyskon var tvungna att stänga kyrkan. I stället började Helen spela in sitt budskap på cd-skivor och dvd:er, som hon delade ut.

Det dröjde inte länge förrän Helen blev gripen. Den här gången tog de henne till polisstationen.

– Jag blev så glad. Det var många andra kvinnor i häktet. Kyrkan hade ju blivit stängd, men nu kunde jag predika och tala om för dessa kvinnor att Jesus älskade dem.

Myndigheterna var dock inte lika glada över Helens förfarande. De beslutade sig för att skicka henne långt bort från staden – till ett militärfängelse – och därifrån förflyttades hon sedan ut i öknen.


Läs mer HÄR

Inga kommentarer: