9 sep. 2018

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 9 september

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och nu är vi hemma i Västerås igen. Igår var det friluftsmöte. Musikkåren spelade och vi hade valaffischer på våra notställ. På valaffischerna uppmanade vi folk att välja Jesus.

Vi ställs inför många val i livet. En del val är viktiga och andra kanske är mindre viktiga. En del val är kortsiktiga och andra långsiktiga.

Det valet som svenska folket ställs inför idag är ett mycket viktigt val. Valresultatet handlar om vem och hur Sverige ska styras de närmaste fyra åren.

Jag kommer naturligtvis att göra min medborgerliga plikt och gå och rösta idag. Men jag har gjort en del val i livet som påverkat mig mer än alla andra val. De valen kommer att avgöra mycket i mitt liv. Inte bara under fyra år, utan varenda dag så länge jag lever.

Det första av de två viktigaste valen jag gjort var då jag lovade att Älska och vårda Rut i nöd och lust så länge jag lever. Det fick jag skriva under på ett dokument.

Utan det löftet är jag inte säker på att jag hade kommit fram till det andra valet: Att älska och tjäna Gud så länge jag lever. Många år efter att jag började leva efter det fick jag också underteckna ett dokument med exakt dessa ord. Det gjorde jag då jag sent omsider blev ordinerad till frälsningsofficer.

Det är lite skillnad på de två förbundslöften som jag gett. Det första gäller inte vem som helst. Jag är den ende som fått privilegiet att vara gift med Rut.

Det andra löftet gäller vem som helst. Att älska och tjäna Gud är inte förbehållet officerare i Frälsningsarmén. Alla är kallade att göra det. Och det löftet är inte begränsat till detta livet, utan får konsekvenser för evigheten.

Eller som Jesus sa: "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv!"

Förlorad eller få evigt liv - kan man göra något viktigare val?

Det är valdag! Välj det rätta! Välj Jesus!

Men nu är det söndag och jag väljer att gå på gudstjänst idag.

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: