23 okt. 2018

"Sexmissbruk är en progressiv sjukdom"

- Börje Norlén i Inblick-
Torbjörn Freij, är som pastor och redaktör en välkänd profil i frikyrkliga sammanhang. I början av 2000-talet kom skandalen, då han på ett uppseendeväckande sätt avslöjades som sexmissbrukare. En personlig katastrof som han nu vänt till att hjälpa andra att komma ut ur ett destruktivt missbruk.


Torbjörn Freij är en välformulerad person både muntligt och skriftligt. Han är påläst och erfaren och kan bli både provocerande och närgången, när han framför sina synpunkter. År 2000 hade han en ledande position i en församling och var ledarskribent och redaktionschef på tidningen Dagen.
Från denna position blev fallet stort, och skammen stor, när han avslöjades som sexmissbrukare. Mitt i allt var Torbjörn ändå mycket öppen med sitt misslyckande och underkastade sig en långsiktig upprättelseprocess.   


Nu, många år senare, är Torbjörn Freij sedan länge tillbaka på banan som församlingsledare, konsult, opinionsbildare och föreläsare. Han är också Sverigeledare för Celebrate Recovery (fritt översatt: Fira Återupprättelsen), ett program för alla som brottas med sår, ovanor och beroenden. 


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: