7 okt. 2018

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 7 oktober

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra veckan avslutades med två bibelstudier och ett möte i Ystad på lördagen och två möten på kåren i Trelleborg på söndagen. På avslutningsmötet talade Rut om om att Gud vill göra något nytt och vi fick verkligen uppleva det under helgen. Två blev födda på nytt och många sökte fram för att be om personlig förnyelse och uppfyllelse av den Helige Ande. Vi åkte från mötena med en stark känsla av att något stort håller på att hända i södra Skåne.

I tisdags var det start för kårens hemgrupper i Västerås. De nya hemgrupperna är geografiskt uppdelade och vi tillhör "Östermalm". Vi hade en fin kväll tillsammans med information om kårens målsättningsdokument, samtal och reflektioner om den senaste predikan på kåren samt bön och förbön.

Den här veckan är det höstlov i Norge och det resulterade i att vi fick besök av mellansonen med familj som bor i Norge. Det var intensiva och härliga dagar. En av dagarna gick vi på Västerås friluftsmuseum (Se bilden). Barnen fick pröva på en telefonkiosk (äldre modell av mobiltelefon) och hur det kändes att vara en häst som väntade på att få nya hästskor. Hemma hos prövade flickorna om de fortfarande kunde spela brassinstrument (Det brukade de göra då vi bodde i Norge granne med den norska familjen).

På kvällen åkte vi till Malls of Scandinavia för att träffa yngste sonen med familj. De fyra flickorna sprang runt överallt på köpcentret och träffade på Idol-gänget från TV. Jag hade inte sett dem på TV men några av barnbarnen kände igen dem och rusade fram med sina mobiltelefoner för att få en bild. De fyra i främre raden hör till familjen.

Vi hann också med en hel del utomhusaktiviteter under veckan:
Nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå till kåren och förmiddagsgudstjänsten. Hornmusikkåren spelar. Barnbarnen har åkt hem och jag har fått tillbaka min kornett. Per och Lotta Lundell hade en kördag igår på kåren och idag ska kören sjunga på gudstjänsten.

I morgon är det måndag och en ny arbetsvecka. Det är skönt att man har ett arbete att gå till för att vila upp sig efter veckan.

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: