20 juli 2009

Frösamlingen

Ibland blir det fel då jag skriver. Jag upptäckte det bland annat i måndags morse då jag korrekturläste ett inslag där jag skrivit:

Läs på den norska sidan om Kjell Haltorp som utmanar till vardagsevangelisering. Han säger att frösamlingen har en sjukdom idag: "Maximal anonymitet".

Hittade du felet. Det gjorde jag, fastän klockan var fem på morgonen hann jag korrigera felet innan jag publicerade inlägget.

Två bokstäver hade bytt plats. Jag hade skrivit frösamlingen i stället för församlingen. Men det kanske inte var så fel trots allt. Inlägget handlade om de kristnas anonymitet. Och visst kan det vara skönt att gömma sig som ett frö bland alla andra frön, i stället för att blomma ut och visa vem man egentligen är.

Så började jag tänka på församlingen som frösamlingen. Frön innehåller en enorm potential och möjligheter till att verkligen blomma ut och bli en demonstration av Guds mångfald och skönhet.

Men de flesta frön kanske aldrig blir annat än frön. Människor med rika möjligheter, energi och skaparkraft som aldrig blommar ut. Tänk om det är så illa att församlingen inte blir mer än detta - en frösamling. En samling visioner, drömmar och möjligheter som aldrig förverkligats.

Jesus säger: "Men en del föll i god jord. Det sköt upp och växte och gav skörd, trettiofalt och sextiofalt och hundrafalt" (Mark 4:8 FB)

Må det bli så med frösamlingen i församlingen.

peppebaron

Inga kommentarer: