4 juli 2009

Söndagen den 5 juli


Söndagen den 5 juli
Tidig söndagsmorgon på väg genom Stockholms skärgård på väg från Riga till Stockholm på Silja Festival.

Veckan som varit
Veckan som gick har varit minst sagt intensiv. Uppenbarelseboken säger: ”Se, jag gör allting nytt”. Jag kan vittna om att det är sant. Denna vecka mer än någonsin. Nytt land, ny stad, ny valuta, nytt språk, ny lägenhet, ny nyckelknippa, nytt kontor, nya arbetskamrater, nya arbetsuppgifter, ny mobiltelefon, nya kartor för att hitta rätt, nya glädjeämnen, nya utmaningar, nya problem, nytt ställe att handla, ny slags mat, nytt ställe att kasta soporna, nytt larmsystem, ny församling…

Under veckan har Rut och jag börjat vårt arbete som regionchefer för Frälsningsarmén i Lettland. Ledarsamling, välkomst- och installationsmöte, samtal med personal. Har du missat något av det kan du läsa mer på Lettlandsbloggen.

I dag
Som sagt tillbringar jag de första timmarna av dagen på Silja Festival på väg till Sverige och en tids semester. I går kväll började den resan i Riga. Den första timmen åkte vi norrut på floden Daugava för att sedan fortsätta ut på öppet hav. Och så nu, Stockholms skärgård. Finns det något vackrare?

Då vi har lagt till i Stockholm ska vi leta oss tillbaka till det hus vi bodde i innan vi flyttade till Riga i måndags. Hinner vi så mycket mer?

Veckan som kommer
Nu börjar, som sagt, en tids semester. En del av semestern kommer att gå åt till de många praktiska arrangemang som hör ihop med vår flytt till Riga.

En dag kommer vi att träffa alla våra barn och barnbarn samtidigt i Varberg, i förbindelse med yngste sonens 30-årsdag. Före och efter den dagen bor vi hos äldste sonen och hans familj i Borås.

Därefter räknar vi med att vara i Oslo tillsammans med mellansonen och hans familj. Han blev pappa för första gången för bara några veckor sedan.

Du kan absolut räkna med dagliga uppdateringar av hemsidan under sommaren. Hemma fungerar ju internet uppkopplingen för det mesta.

Ha en välsignad vecka

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: