12 juli 2009

Söndagen den 12 juli

Söndagsmorgon i Frufällan. Jag har ofta funderat på varför en ort heter Frufällan och har också fått en del mer eller mindre trovärdiga förklaringar. Hur som helst så heter orten Frufällan och där bor äldste sonen med familj. Här bor även Rut och jag några dagar.

Veckan som gick
Första semesterveckan är över. En stor del av veckan gick åt till att planera och vidta åtgärder inför flytten till Riga.

Men i fredags åkte vi söderut för att under några dagar bara vara tillsammans med vår familj. I går var det en riktig högtidsdag: Den enda dagen i sommar då hela familjen var tillsammans!

Den officiella anledningen till samlingen var yngste sonens trettioårsdag och dagen firades på yngste sonens frus, föräldrars sommarställe i Varberg. Hela vår familja var i samma del av Sverige samtidigt. Äldste sonen med familj bor som sagt i Frufällan som ligger norr om Borås. Mellansonen och hans familj var på besök hos mellansonens flickväns föräldrar i Kinna.
Så, samlingen blev av. En farmor, en farfar, tre söner, tre svärdöttrar och fem barnbarn. Vi hade en fantastisk dag tillsammans med de våra och med yngste sonens frus familj.

En av de många höjdpunkterna under dagen var en fotbollsmatch mellan vår familj och yngste sonens frus familj. Vår familj vann med 5-1. www.rupeba.se är förmodligen det enda nyhetsmedia som rapporterar om detta fotbollsresultat.

Idag
Idag är en dag utan några fastlåsta planer. Vi kommer bara att njuta av att vara tillsamman med äldste sonen och hans familj.

Veckan som kommer
På måndag reser vi tillsammans med mellansonen och hans familj till Oslo för att vara tillsammans med dem några dagar. Dom bor alltså i Oslo.

Därefter kommer vi att återvända till Stockholm och flyttkartongerna.

Ha en välsignad sommarvecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: