4 sep. 2010

Hoten mot Israel intensifieras

Samtidigt som fredssamtalen mellan Israel och Palestina pågår kommer nya hot mot Israel.

"Tretton beväpnade palestinska grupper, bland dem Hamas väpnade gren, uppger att de beslutat samordna sina angrepp mot Israel." skriver Svenska Dagbladet under rubriken Palestinska grupper samordnar strid.

Dagens Nyheter skriver:
"Han svor att slå mot "den sionistiska fienden över allt när som helst". På frågan om det också gällde raketer från Gaza mot Tel Aviv svarade han att alla möjligheter står öppna.
De senaste dagarna har fyra bosättare på Västbanken dödats och två skadats. I båda fallen har Hamas väpnade gren tagit på sig dåden."

Dagens Nyheter har även ett inlägg om Irans premiärminister:
"Iran motsätter sig alla förhandlingar med ”den sionistiska fienden” och finansierar och stöder den terrorstämplade Hamasregimen som kontrollerar Gaza. Hamas har genomfört blodiga attentat mot judiska bosättare den senaste veckan och har hotat med fler dåd."

Dagen kommenterar också Irans president som säger:
"Folken i Mellanöstern "är kapabla att avlägsna sionistregimen" från världsscenen. Så kommenterade i dag Irans president Mahmoud Ahmadinejad fredssamtalen."

Ahmadinejad hotar Israel
"– Vilken attack som helst mot Iran kommer att medföra att den sionistiska enheten utraderas. Iran har förmåga att slå tillbaka, starkt och hårt, sade Ahmadinejad." Dagens Nyheter

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar hur många i Sverige som bryr sig om den uttalade hotet.

I gårdagens nyhetssändningar på SVT eller TV4, har detta "– Vilken attack som helst mot Iran kommer att medföra att den sionistiska enheten utraderas. Iran har förmåga att slå tillbaka, starkt och hårt, sade Ahmadinejad." proklamation inte ens nämnts med en enda mening...!!!

Samma uppmärksamhet fick "Sakineh dömd till 99 piskrapp" http://www.dn.se/nyheter/varlden/sakineh-domd-till-99-piskrapp-1.1165014.

Just nu i valupptaktens irra är detta en tabuämne - det är risk att SD kan kamma Islamofobi poäng...

Samtidigt tycker jag att partierna skall åtminstone fördöma piskrapp (99 sådana!) straffet.
"För att Gud har 99 namn, 100 minus 1, den som memorerar dem kommer in i Paradiset"...

Men det är ju viktigare att bråka med Frankrike om rumänska Romer som vistades illegalt i landet och utvisades hem från Frankrike...

Anonym sa...

Israel. Världens mest aggressiva land. Radera skiten snabbt!

Tor sa...

Rubriken säger en sak och innehållet ett annat. Ahmadinejad hotar Israel. Läser man texten framgår det att han varnar angripare mot att angripa Iran (vilken angriparen skulle kunna vara är ju uppenbart Israel). Att slå tillbaka i vedergällning är inte särskilt unikt för Iran... Blir riktigt trött på dessa sensationsrubriker som tydligt pekar vart läsaren ska ha för åsikt om innehållet.

Nej, jag är ingen fan av Ahmadinejad, men rätt ska vara rätt.

Anonym sa...

Jag ser med fasa på många saker som försigår i Iran, men det är en sak för sig.

Nu är det ju knappast Iran som hotar Israel, utan tvärtom Israel och USA som hotar Iran. Det har länge ansetts bara vara en tidsfråga innan Israel eller USA attackerar Iran. Orsaken är att Iran misstänks försöka utveckla kärnvapen. (Märkligt argument då både Israel och USA själva innehar kärnvapen.)

Enda anledningen till att Israel befinner sig under hot är att de i strid med internationell lag occuperar land som inte tillhör Israel. Resten är meningslösa bidiskussisioner.

I själva verket gör bara den här uppenbara dubbelmoralen och hyckleriet från västs och Israels sida att Ahmadinejad får stöd i inhemsk opinion och kan sitta kvar.

Vad jag blir trött på det här rent allmänt... Världens mest effektiva producent av antisemitism är Israels olagliga ockupation och brutala försvar av den, samt den apartheid som finns i israeliska lagar och som mer uttalat praktiseras på Västbanken.