3 sep. 2010

rupebas morgonkoll - 3 september

Pressfrihet - frihet från sanning?
Kristers blogg kan man läsa ett intressant inlägg om medias rapportering från Jerusalem som ofta utgår från förutfattad politisk korrekt hållning. Inlägget är absolut värt att läsa.

1000 nyfrälsta varje månad
"Young Hoon Lee berättade att varje månad är det i genomsnitt ett tusen människor som omvänder sig till kristen tro och förenas med församlingen. Morgonbönemötena fortsätter med oförminskad styrka. Varje vardagsmorgon kl. 04.30 fylls kyrkan med plats för över tio tusen personer. Alla ber unisont och individuellt. Uppe på böneberget utanför Seoul är det bön dygnet runt med tusentals samlade och varje fredagsnatt är det bönenatt i Yoido Full Gospel Central Church.
Vi samtalade om Yonggi Cho som under en tid varit fysisk svag, men nu har fått tillbaka krafterna och fungerar som om han var i 50-årsåldern, enligt hans kolleger.  Yonggi Cho blir 75 år i början av 2011. Han predikar i två gudstjänster varje söndag, men fortsätter inte att resa internationellt som förr"

Stanley Sjöberg har träffat pastorer från Korea och från flera andra platser i Världen under världspingskonferensen i Stockholm och berättar om mötena i Hemmets Vän.

Inga kommentarer: