12 feb. 2011

Söndagsmorgon den 13 februari

Liten veckokrönika från mitt personliga perspektiv.
Ännu en vecka har gått. Det såg ut att bli vår, men så kom snöovädret över oss lagom till helgen.

Vi fick för någon vecka sedan en inbjudan från Rigas Kristna skola att komma och berätta om Frälsningsarmén. I tisdags blev det av. Jag fick hålla en dubbellektion i klass 11-12 och en dubbellektion i klass 9-10. Det var mycket intressant att få berätta för ungdomarna om vad Frälsningsarmén är, gör och tror. Jag tror att Frälsningsarmén var helt okänt för de flesta av ungdomarna.

I förbindelse med välkomstmötet för den nya territoriella ledaren, Marie Willermark var Rut och jag inbjudna till Stockholm för att berätta om Frälsningsarméns verksamhet i Lettland för den nya ledaren samt Europasekreteraren Robert Street.

Vi älskar att berätta om Lettland och det fantastiska som Gud gör här. Vi har varit i Lettland i ett och ett halvt år och vi har fått se en fantastisk växt. Över trettio nya soldater har invigts. Det innebär en ökning av antalet soldater med 15-20 procent. Vi har sett mer än tjugo civilmedlemmar välkomnas. 19 juniorsoldater har invigts (för ett och ett halvt år sedan fanns det inga juniorsoldater i Lettland). Vi har åtta kadetter på vår officersskola i Lettland. Just nu har vi elva lettiska officerare (om vi inte räknar med de utländska). Om våra åtta kadetter klarar sig igenom utbildningen och blir ordinerade nästa sommar blir det en ökning av den lettiska officerskåren med 73 procent!!!

I lördags kväll var det installationsgudstjänst för Marie Willermark som ny territoriell ledare för Frälsningsarmén i Svergie/Lettland. Gudstjänsten hölls på Templet i Stockholm. Europasekreteraren Robert Street svarade för installationen och Marie Willermark talade om att sluta förbund med Gud. Medverkade gjorde Templets sångare och musikanter samt en lovsångsgrupp från Uppsala.
Installationen av Marie Willermark

Templets Musikkår
Templets sångare
I veckan blev det också klart att vi (=alla officerare och kadetter i Lettland) ska ha ett kongresspreludium på Kungsholmskåren dagen innan Kongressen börjar i Stockholm. Riga Staff Songsters kommer att sjunga och det blir många vittnesbörd. Boka in kvällen om du har möjlighet att vara i Stockholm då. Det blir torsdagen den 30 juni kl.19.00.


I väntan på det önskar jag dig en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: