6 aug. 2014

Lärjunge - på riktigt?

I Jesu undervisning ser vi klart att vår relation till Jesus sätts i samband med vår relation till Guds ord.

Vem är verkligen en lärjunge?
Jesus säger att den som verkligen är hans lärjunge är den som förblir i hans ord "Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar" (Joh 8:31).
´Förblir´ är lite mer än att bara läsa. ´Förblir´ är att läsa, tänka, begrunda Guds ord dag och natt, och låta hans ord bli en del av ditt tänkande, ditt liv. ´Förblir´ är att leva i Guds ord. Lärjungaskapet definieras utifrån hur vi förhåller oss till Guds ord.
Är du verkligen en Kristi lärjunge?

Vem är det som verkligen älskar Jesus?
Jesus säger klart att det allra viktigaste budet är att älska Herren av hela sitt  hjärta. Hur visar man sin kärlek till Gud? Det räcker inte att bara säga det, eller sjunga det. Hur visar man att man verkligen älskar Jesus?
Jesus ger också svar på den frågan. Vem är det som älskar Jesus? - Den som kjenner Guds bud och håller dem (Joh 14:21). Tecknet på att vi älskar Gud är att vi håller fast på hans ord (Joh 14:23).
Det räcker alltså inte att säga ´Herre, herre´ vi måste göra det också. Att verkligen älska Herren är att hålla fast på hans ord och att lyda dem. Det kan vara värt att påminna varandra om då Guds ord ifrågasätts mer och mer.
Älskar du verkligen Jesus?

Inga kommentarer: