14 aug. 2014

Vad jag som kristen utan några och … tror

Från Bengt Gustafsons blogg

"Vad jag som kristen utan några och … tror är bestämt av ”DEN TRO, som en gång för alla har blivit meddelad åt de heliga”. (Jud. v.3). Det ligger något definitivt och slutgiltigt över den tro som Gud har gett åt oss EN GÅNG FÖR ALLA. Det är således inte jag och inte heller någon annan människa som bestämmer, vare sig vad ordet tro betyder eller trons innehåll. Detta står Gud suveränt för och vill jag ha med honom att göra, vilket jag vill, så accepterar jag det som Gud står för.

Tro som Gud ger åt var och en som vill ha med honom att göra, är en fast tillförsikt och en övertygelse och den har både med vår ande, med vårt förstånd och med vårt vetande att göra, så att vi både förstår och vet på vem vi tror. (Hebr. 11:1, 3. 2 Tim. 1:12). Den tron har således inget att göra med vår egen mänskliga tro, som både vacklar, tvivlar, gycklar och ifrågasätter. Därför är det också så viktigt, att vi vet skillnaden mellan den tro som Gud ger åt oss och vår egen mänskliga tro, och vilken tro vi använder oss av i vårt kristna och vardagliga liv.

När jag nu ger några exempel på vad jag tror, så vågar jag påstå att detta handlar om klassisk kristen tro. Jag är väl medveten om, att den tron har ”stötts och blötts” av liberal-, eliminerings- och ersättningsteologer under historiens gång, men detta har inte för ett ögonblick förändrat vad den tron ÄR och inte heller dess INNEHÅLL, utan enbart påverkat och format dessa teologers och deras efterföljares egna trosliv."

Läs mer HÄR...

Inga kommentarer: