17 aug. 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 17 augusti

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

I början av veckan fick jag några bilder. De var från en konferens tidigare i år där Rut och jag står i samma talarstol. Det är i och för sig inte så ovanligt att vi står i samma talarstol. Det händer i stort sett varje vecka då vi talar i konferenser, mötesserier och alla andra sammanhang. Det speciella med de bilderna jag fick denna vecka var att vi stod i samma talarstol samtidigt.

Det inträffade på en europeisk konferens för pensionerade frälsningsofficerare på Jelöy. På förmiddagsgudstjänsten talade Rut på engelska och jag tolkade till skandinaviska, och på eftermiddagsmötet var det omvänt.

Utsikt från vår balkong
Under veckan som gått har vi fått uppleva några mycket kraftiga åskoväder över Jelöy. Speciellt en natt fick vi uppleva ett ihållande åskoväder. Alarmen på bilarna på gatan utlöstes, brandkåren fick rycka ut till Jelöy folkhögskola och ett trettiotal andra ställen under natten. Men det var ingen fara. Alla larm utlöstes av blixtnedslagen.

Men flera gånger under veckan har vi fått uppleva stillheten då åskovädret tar slut, solen bryter igenom och regnbågen visar sig och påminner om Guds förbund: "När regnbågen syns i skyn och jag ser på den, skall jag tänka på det eviga förbundet mellan Gud och alla levande varelser, allt liv på jorden." (1 Mos 9:16)

Nu i helgen hann vi också med en snabbtur till Stockholm och ett besök hos yngste sonen och hans familj. Ett av de många saker vi gjorde var att diskutera omslaget till Ruts kommande bok: "Förlåtelseboken - Du kan bli fri!". Vi räknar med att boken kommer ut innan det blir vinter.

Fälten på Jelöy som vitnat till skörd
Förra söndagen gick vi, tillsammans med mellansonen och hans familj (de som bor på samma gata som vi på Jelöy) en promenad till konstgalleriet Alby. Under promenaden gick vi igenom sädesfält som började bli färdiga för skörd. Skördefälten påminde om Jesu ord: "Säger ni inte att det ännu är fyra månader kvar till skörden? Men se, jag säger er: Lyft blicken och se hur fälten har vitnat till skörd." (Joh 4:35). Ett nytt arbetsår börjar nu. Det finns en skörd att inbärga för Guds rike där vi står. Detsamma gäller där du står. Du får också ta emot uppmaningen: Lyft upp din blick. Vad är det för skörd Herren vill visa dig? Vi får sluta att se nedåt på vårt begränsade synfält och lyfta blicken för att se in i Guds obegränsade synfält.

Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå upp till kåren. Där ska det bli samlingssöndag inför höstterminen.

Ha en välsignad vecka. Och glöm inte bort att lyfta upp  din blick.
Peter BaronowskyInga kommentarer: