2 okt. 2014

Ser du vad Gud vill att du ska se?

Jesus gick tillsammans med sina lärjungar genom ett fält där utsädet hade mognat till skörd. Jesus såg att det fanns en skörd att hämta in, men lärjungarna såg inte den möjligheten. De såg bara problemen, varför det inte var möjligt att skörda. De sa att det var fyra månader kvar till skördetiden, så det var ingen idé att ge sig ut på fälten nu.

Men Jesus hade upptäckt något som lärjungarna inte hade sett eller förstått. Det var inte om fyra månader som fälten var mogna att skörda. Det var nu! Men lärjungarna såg i fel riktning. Jesus måste be dem att se åt ett annat håll än det håll de såg åt. Jesus säger till dem att lyfta blicken så att de kunde upptäcka att fälten var färdiga för skörd nu!

Tänk om Jesus säger samma sak till oss idag. Tänk om vi ser åt fel håll. Tänk om vi lägger vårt fokus på att upprätthålla en verksamhet så att vi inte ser att vi står mitt i ett fält som har vitnat till skörd? Tänk om vi försöker tala om för Jesus varför det inte går att skörda nu?

"Säger ni inte att det ännu är fyra månader kvar till skörden? Men se, jag säger er: Lyft blicken och se hur fälten har vitnat till skörd." (Joh 435"

Inga kommentarer: