19 okt. 2014

Tidig söndagsmorgon i Haugesund den 19 oktober

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet
Haugesund
Söndagsmorgon igen. Den här söndagsmorgonen vaknar vi upp i Haugesund på den norska västkusten i slutet av en händelserik vecka.

Den första delen av veckan vaknade vi upp i Riga i förbindelse med officersmöten med officerarna från Nordre division i Norge. Det var en underlig känsla att igen röra sig i Riga som var vår hemstad under tre och ett halvt år. Det var så naturligt att gå där och ändå så overkligt.

Rut och jag promenerade en kväll ned genom Gamla Stan till den mäktiga Daugava-floden där vi brukade gå ned på kvällarna för att be tillsammans. (Se bildkavalkaden nedan)

På vägen till floden passerade vi "Svartskallarnas hus", handelsmännens hus med rötter till Hansatiden.

På onsdagskvällen tog vi med officerarna till mötet på Riga andra kår, där det som vanligt var fullsatt av huvudsakligen hemlösa människor som aktivt tog del i sångerna och bönen. Det var en upplevelse! Rut och jag sjöng duett på ryska och folket kunde till och med förstå vad vi sjöng. Det kunde inte vi, men vi hade fått hjälp att skriva ut texten med våra bokstäver. Jag predikade på engelska och Andrejs tolkade mig till ryska.

Vi fick lämna gruppen i Riga en dag före de andra för att hinna till Bibelhelgen i Haugesund. Helgen började med festkväll på fredagskvällen och fortsatte sedan med bibelstudier under lördagen. Nu är det söndagsmorgon och vi ska snart gå ned till avslutningsmötet på kåren i Haugesund. Sedan är det dags att ta flyget tillbaka till Jelöy och för en gångs skull sova i egen säng.
Utsikt över Daugava från vår "böneplats"
"Svartskallarnas hus" i Riga
Kårledarna på Riga 2, Andrejs och Irina
Mötesbesökarna på Riga 2
Rut och Peter sjunger duett på ryska utan att förstå vad vi sjunger
Frälsningsarmén i Haugesund
Hornmusikkåren spelar under festkvällen i Haugesund

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: