11 okt. 2014

Tidig söndagsmorgon på väg till Riga

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Nu är vi på väg till Riga som var vårt hem i tre och ett halvt år. Det kommer säkert att kännas underligt att gå omkring på gatorna i Riga där vi gått så många gånger. På kvällarna gick vi ofta ner genom Gamla Stan till den mäktiga floden Daugava för att ha vår kvällsbön.

Resan till Riga gör vi tillsammans med officerarna i Nordre division i Norge som ska ha sina officersmöten i Riga. Kommendörerna Dick och Vibeke Krommenhoek kommer att tala på officersmötena och Rut och jag kommer att hålla i alla arrangemangen kring officersmmötena.

På onsdagskvällen kommer vi att delta i mötet på Riga 2. Rut och jag har lovat att sjunga duett på ryska. Det har vi gjort förut och de förstod till och med vad vi sjöng. Jag kommer också att predika på engelska, tolkad till ryska av kårledaren Andrejs Konovalovs.

Förra veckan avslutades med bibelhelg i Drammen. Kårlokalen var välfylld, men man kunde se att kåren var beredd på väckelse. Längst bak i lokalen fanns en anordning jag aldrig sett förut. Utefter bakväggen fanns det en utdragbar sektion som fördubbldate antalet sittplatser i lokalen. Man drar bara ut sektionen och vips, är den färdig med sköna fåtöljer och en trappa i mitten.

Under veckan har vi också haft undervisning för en ny konfirmationsgrupp. De har haft en hel veckas konfirmationsläger och Rut och jag undervisade även denna vecka om hur man kan höra Gud tala. Konfirmanderna fick öva sig i att lyssna efter Guds tilltal både utifrån bibeltexter och utifrån vad de kunde höra inom sig själva med utgångspunkt från deras kunskap om Gud. Vilken koncentration under övningarna! Man skulle kunna höra en knappnål falla under. Aldrig har väl många konfirmander varit tysta länge.

Men nu är det söndagsmorgon och vi måste snart ge oss av till flyget till Riga. En spännande och intensiv vecka ligger framför. Första delen av veckan i Riga ochden kommande helgen en mötesserie i Haugesund, längst ute på Norges västkust. Jag återkommer säkert om det i nästa Söndagsmorgon.

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: