4 okt. 2014

Tidig söndagsmorgon i Drammen den 5 oktober

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Kåren i Drammen med de nya kårledarna Ruth Bente och Thore Paulsen
Söndagsmorgon igen. Och denna gång vaknar vi upp i Drammen där vi just genomför en Bibelhelg på kåren. Vi började i går (lördag) med bibelstudier och avslutar idag med förmiddagsgudstjänst.

Den gångna veckan var 85 deltagare samlade på Jelöy för Konfirmationsvecka. Rut och jag hade fått i uppgift att undervisa om "Hur kan man höra Gud då han talar?" Det var inspirerande att få vara tillsammans med ungdomarna i övningarna att höra Gud tala både genom Ordet och genom sitt inre.

Nästa vecka är det en ny konfirmationsvecka med nya deltagare och nya övningar att höra Gud tala.

Rut talar i Drammen
Under veckan har vi också fått rapporter att människor blivit frälsta! Både på vår storhelg på Island och under konfirmationsveckan. Tron kommer av att höra Guds ord (Rom 10:17). Det är detta som är det viktigaste. Att människor blir frälsta. Det gör Jesu död på korset meningsfull. Han dog för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan få evigt liv (Joh 3:16).

Nu är hösten här. Oktober har börjat och aktiviteten är stor på rupeba.se. Under september månad hade vi mer än nio tusen besök på sidan. Höstbibelskolan om det Gamla Testamentet fortsätter hela terminen. På tisdag kommer det femte avsnittet. Det är också många som följer någon av våra bibelläsningsplaner. Ruts nya bok, FÖRLÅTELSEBOKEN, är högaktuell. Du kan beställa den HÄR.

Nu är det dags att köra ned till kåren för avslutningsmötet i Drammen.

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: