26 dec. 2014

Lärjungar läser Bibeln!

Jesus definierar vad det innebär att vara en Kristi lärjunge på flera olika sätt. Vid ett tillfälle säger Jesus: "Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar" (Joh 8:31).

Här definierar Jesus lärjungaskapet utifrån vårt förhållande till Bibeln. Att förbli i Guds ord är inte bara att besöka det någon gång då. Förblir pekar snarare på att vi låter Bibeln vara den plats där vi förblir, att vi helt enkelt lever i Guds ord. Om vi inte gör det är vi inte Jesu lärjungar!

Detta är ett område där många kristna har dåligt samvete. Ofta kommer bibelläsningen långt ned på prioriteringslistan över saker som ska hinnas med. Resultatet blir att den ofta inte hinns med.

Men det kan vara en hjälp att läsa tillsammans och och på ett planerat och strukturerat sätt. Under hela 2014 har vi på rupeba.se haft en stor grupp som följt Utmaningen att läsa Bibeln. Varje vecka har jag skickat ett mejl till alla som anmälde sig till Utmaningen. I mejlet har innehållit veckans bibelläsning med direktlänkar till bibeltexten, en minikommentar till varje kapitel och studiefrågor till kapitlen i Nya Testamentet.

Nu kommer ett nytt år och då tar vi nya tag. Vi kommer att lägga upp en specialsida för alla som vill vara med på Bibelutmaningen 2015. På den sidan kommer det att finnas en bibelläsningsplan där du själv väljer ambitionsnivån. Du kan läsa Nya Testamentet och Psaltaren på ett år, eller du kan läsa Gamla Testamentet på två år, eller du kan läsa hela Bibeln på ett år genom att läsa tre kapitel om dagen (några dagar fyra kapitel). På specialsidan för bibelläsare kommer det också att finnas mycket material till stöd för din personliga bibelläsning.

Det enda du behöver göra är att att skicka ett mejl till info@rupeba.se och tala om att du antar utmaningen. Då kommer du runt årsskiftet att få ett mejl tillbaka med länken till specialsidan. Under året kommer du också att få mejl då det är något speciellt på specialsidan som vi vill uppmärksamma dig på.

Du kan läsa mer om de olika bibelläsningsplanerna HÄR.

Kommer du att vara en lärjunge under 2015?

Inga kommentarer: