21 dec. 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 21 december

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Fjärde advent och julen närmar sig med stormsteg. Det har blivit en hel del julfester och julmiddagar den senaste tiden. HK i Oslo, Folkhögskolans julavslutning och personalmiddag för verskamheterna på Jelöy. Det är säkert inget fel på norsk julmat, men jag saknar riktig svensk julmat med julskinka och allt som hör till. Men det kommer väl nästa vecka.

Gårdagen ägnades åt motion. Inte min egen men andras. Vi åkte och såg på en av sönerna som spelade match i norska elitserien i innebandy. Med oss hade vi hans två barn, 2 och fem år gamla, så det det blev nog en del motion på oss också. Om du har varit på en innebandymatch tillsammans med två änglar som inte kan sitta stilla förstår du nog....

Idag på söndagsmorgonen ska vi åka på en adventskonsert på kåren i Fredrikstad. Jag ska tala om Jesus som kom till jorden. Innan det ska jag tala en del om himmelen och en himmelsk tillvaro. Hur kunde Jesus lämna detta underbara för att komma ned till jorden? Vi sjunger visserligen "Härlig är jorden", men den som följt med i nyhetsflödet de senaste veckorna ser kanske på jorden som allt annat än härlig. Och den blev ju inte så härlig för Jesus heller, som bekant. Men trots detta kom Jesus till jorden för att Gud älskar världen så mycket att han sände sin ende son för att var och en som tror på honom ska ha evigt liv och inte gå under (Joh:3:16). Jesus kom alltså för att rekrytera folk till himlen. Vill du vara med?

Efter konserten har vi övening med kören i Moss kår inför "Vi sjunger julen in" klockan 17.00 ikväll. Förutom kören ska hornmusikkåren spela och det kommer att bli pampigt värre. Vi till och med övade två timmar i går. Förutom kör och hornmusik kommer det at bli ett julspel och jag fick besked igår att jag skulle vara kung Herodes, som bara har två repliker. Men de två replikerna ska proklameras i myndig ton.

På hemsidan är det bara tre luckor kvar på adventskalendern, med en e-bok bakom varje lucka. Missa inte slutet på kalendern.

Sedan kommer julveckan. Jag återkommer med en julhälsning, men jag önskar dig redan nu en välsignad julvecka.

/Peter Baronowsky

 


Inga kommentarer: