31 dec. 2014

På årets sista dag....

Goda föresatser
Ännu ett år har gått. Vi vet i stort hur det gick under 2014. Men hur kommer det att bli under år 2015?
Det kommer många saker som du inte kan påverka, men det kommer också mycket som du kan påverka. Din egen utveckling till exempel. En sak som du kan bestämma dig för inför det nya året är att lyssna på Gud genom att regelbundet läsa Bibeln.
Vill du göra ett försök? Anmäl att du vill vara med i Bibelutmaningen 2015, så får du tillgång till en hel del material som kan göra bibelläsningen mer givande. Läs mer HÄR.

Måste man tro det man predikar?

Den danska tidningen Kristeligt Dagblad berättar om präster i Folkekirken (den Lutherska kyrkan i Danmark) som inte tror på de berättelser från Bibeln de predikar om. Bland annat finns det de bland de danska prästerna de som inte tror att Jesus uppstod från de döda, en av de mest grundläggande kristna trossatserna. Prästerna åberopar den danska trosfriheten och att den bör gälla även prästerna. Du kan läsa mer om det i Nyhetsflödet på sidan 3.

Vetenskapen däremot leder mot att det måste finnas en Gud
I den ansedda amerikanska tidskriften Wall Street Journal kan man, i en mycket uppmärksammad artikel, läsa att nya vetenskapliga upptäcker stärker tron på att det finns en Gud. Eric Metaxas har skrivit en bok om detta. Om du kan läsa engelska kan du läsa mer om detta på den engelska sidan - sidan 12. Där finns även en intervju med Metaxas från Fox News.

Gott slut
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: