13 dec. 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 14 december 2014

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen. Och inte vilken söndag som helst. Det är den tredje advent.

Veckan har varit relativt lugn. Rut och jag har haft ett antal vägledningssamtal med löjtnanter på olika platser i landet, men vi har fått sova i våra egna sängar hela veckan. Vi har mött fantastiska officerare under veckan. Jag blir ödmjukt imponerad, även om ödmjukhet kanske inte är det starkaste draget i min personlighet. Men jag jobbar med saken. Eller, rättare sagt, Herren jobbar med saken.

Vi har också tagit färjan över Oslofjorden för att ha ett möte på Frelsesarmeen i Tönsberg. Förutom att jag predikade om advent, Jesu tillkommelse, så sjöng vi duett och spelade kornett och piano. Jag spelar fortfarande kornett, men det händer oftast då vi besöker en kår där det inte finns någon hornmusikkår i grannskapet.

Jag har också hunnit med att stå vid julgrytan på Rygge Storcenter. Folk har ett enormt förtroende för Frälsningsarmén, och julgrytan kanske dessutom hjälper en del människor att inte få så dåligt samvete att de spenderar så mycket pengar på julklappar. Det hjälper att lägga en slant till dem som inte har så mycket julklappar att vänta.

Det har också blivit några timmar på kontoret under veckan och möjlighet att börja planera vårterminens engagemang. Rut och jag ansvarar för en hel del kurser. Både på hemmaplan på Jelöy och utöver den norsk/isländska/färöiska territoriet samt en officerskurs i Tyskland. Vi kommer också att ha ett antal bibelhelger under våren. Kalendern börjar fyllas på kalendersidan. Välkommen att besöka kalendersidan om du är intresserad.

Jag har också investerat en del kvällsarbete med att omstrukturera innehållet på rupeba.se för att göra allt material mer överskådligt och lättillgängligt. Titta gärna in på "Innehållssidan" och klicka runt ett tag.

Nu är det snart dags att gå upp för backen till Frälsningsarméns kår i Moss. Det är Rut och jag som ansvarar för mötesledning och predikan och ett kadettpar ska ha barnvälsignelse för sin några månader gamla son.

Det börjar dra ihop sig mot jul och jag önskar dig en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: