31 mars 2015

Öppet brev till Statsminister Stefan Löfvén

Hans Hansson skriver ett öppet brev till Statsminister Stefan Löfvén:

Sverige, Israel, Palestina och våldets agenda
Under förra årets (2014) valrörelse uttalade Du, Stefan Löfven, tydligt och som en självklarhet att Israel, i den pågående konflikten, har rätt att försvara sig. Ett i sanning uppskattat uttalande.
Vid minnesdagen för ”Förintelsens offer” hörde vi Dig vädja om att hatet och hoten skall upphöra. Något som är lätt att instämma i.
Vi såg också att Du fanns med bland alla dem som fredagen 27 februari öppet visade sitt stöd för judiska församlingen i Stockholm.
Hur kan då Sveriges regering med Dig, Stefan Löfven som statsminister, öppet erkänna PLO och Hamas som odlar hatet mot Israel och har Israels utplånande i sina stadgar och på sin agenda?
Tror inte den svenska regeringen att Hamas och PLO menar vad de säger i sina uttalanden om Israel?
Utrikesminister Wallströms märkliga uttalanden i samband med erkännandet av Palestina.
Den kritik som framförts dels mot erkännandet i sig och dels mot tidpunkten för detta har utrikesministern bemött på ungefär följande sätt:

·            - USA skall inte lägga sig i svensk utrikespolitik.
·            - Israel får finna sig i det svenska beslutet.
·            -  Eftersom detta är ett regeringsbeslut behövs varken riksdagens eller andra partiers samtycke.
Utrikesministern har också framhållet att Mahmoud Abbas är en synnerligen moderat person som vill fred och tydligt tar avstånd från våld. Det är önsketänkande.
Vid sitt Stockholmsbesök nyligen sade Abbas enligt TV-nyheterna att han kommer att säga JA till fredssamtal med Israel om Hamas går med på det. Är det troligt att Hamas gör det?
För något år sedan deklarerade Abbas att han kunde överväga att gå med på fredssamtal först om Israel hade gjort ett antal långtgående eftergifter.
Eftergifter som mera hade karaktären av Israels villkorslösa kapitulation.
Mahmoud Abbas uppmuntrar terrorhandlingar genom att kalla våldsverkarna martyrer och rikligen belöna deras familjer. Så gör inte den som vill fred.
Flyktinghjälp
FN har två flyktingorgan UNHCR och UNRWA.
1.       UNHCR har ett övergripande ansvar för världens flyktingar. Den viktigaste uppgiften är att finna varaktiga lösningar för dem som av olika anledningar blivit flyktingar.
2.       UNRWA inriktar sig enbart på Palestinaflyktingar. Målsättningen tycks vara att dessa skall kunna behålla sin flyktingstatus så länge Israel finns kvar.
3.       FN har aldrig någonsin bidragit ekonomiskt till flyktingmottagning i Israel. Detta trots att:
Israel – är det i särklass mest flyktingmottagande landet i modern tid.
Det judiska folkets återvändande till sitt urgamla land är som en enorm flyktingström. De flydde undan förföljelser. De kom till ett totalt utarmat land. Det fanns ingen infrastruktur. De måste bygga samhället från grunden. Vilket man också gjorde.
Svenskt bistånd
I den mån det har förekommit ekonomiskt bistånd från Sverige till Israel har det skett genom frivillig-organisationer. Alltså ideellt. Sjukhus, universitet, barnhem, äldreboenden har ofta varit möjliga tack vare ekonomiskt stöd utifrån.
Utländska mecenater möjliggjorde för nybyggarna att till skyhöga priser friköpa mark i Palestina. Mark som ansågs obrukbar och därför ingen ville ha. Mycket var öken. Men marken blev deras egen. Mot alla odds lyckades de odla den framgångsrikt. Detta långt före 1948
Israel har tagit emot judiska flyktingar från hela världen. Gett dem judisk/israelisk identitet. Inlemmat dem i samhället. Gjort dem delaktiga.

Tyvärr lever i Israel idag 1,5 miljoner människor under existensminimum. Stor del av Israels BNP går till att försvara landet och människorna som bor där. Detta på grund av ständiga provokationer från dess Palestinska grannar.
Den bibliska aspekten
När länder, regeringar, ministrar förhåller sig till Israel och i synnerhet Jerusalem måste man vara medveten om en biblisk, Gudsrelaterad aspekt som är högst påtaglig och verklig.  I tusentals år har Bibeln återgett Guds avsikter för Jerusalem. Jerusalem skall bli ett centrum för fred. Bland annat.
Guds avsikter med Jerusalem/Israel är inte beroende av vad som beslutas på partikongresser, kyrkomöten eller regeringssammanträden. De kommer att uppfyllas därför att Gud är suverän i ordets rätta bemärkelse. Men det är olyckligt för ett folk vars ledare ger sig rätt att sätta sig över detta.
Svenskt bistånd
Utöver det massiva ekonomiska stödet från Sverige till PLO och Hamas (vapen får de från Iran) ger Svenska staten varje år 10-tals miljoner kronor till Palestinagrupperna i Sverige. Pengar som används till att agitera mot Israel.

Medborgerlig önskan till statsminister Stefan Löfven och den svenska regeringen
1.       Håll fast vid övertygelsen att Israel har rätt att försvara sig och finnas till.
2.       Ta PLO och Hamas på allvar. Tro att de menar vad de säger när de vill utrota Israel. Motarbeta hatet genom att ta avstånd från deras agenda.
3.       Upphör med ekonomiskt stöd till uttalat Israelfientliga grupperingar och organisationer

Stockholm 2015-03-28
Hans Hansson

Inga kommentarer: