1 mars 2015

Tidig söndagsmorgon i Gjövik den 1 mars

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Ännu en vecka har gått. Ännu en månad har gått och snart kan vi väl hoppas att våren bryter igenom på riktigt.

Jan Peder Fosen undervisar på Officersskolan
I början av veckan var Rut och jag med om "Andlig dag" på Officersskolan i Norge. Andlig dag är en dag på alla världens Officersskolor där man i stället för det vanliga schemat har en dag med besök av någon av ledarna för landet. Nu var det Jan Peder og Birgit Fosen som var speciella gäster. Jan Peder är chefsekreterare för Norge, Island och Färöarna. Temat för dagen var ungefär "Hur vi kommuniserar evangeliet på ett språk som blir förstått i vår tid". Vi fick vara med om en intressant dag med undervisning och samtal i ämnet.

Andra speciella gäster under dagen var Ruth Bente Paulsen och Janet och Peder Refstie. Ruth Bente blev intervjuad om sin livsväg. Hennes man Thore kunde inte vara med eftersom han var på studieresa till England med 18! konfirmander från kåren i Drammen. Konfirmation i Norge är en mycket stor sak och fler och fler väljer att konfirmera sig i Frälsningsarmén.

Peder och Janet blev också intervjuade under dagen. Rut och jag har en lång historia med Peder och Janet. De inbjöd oss som talare på divisionskongressen i Stavanger då de var divisionschefer där. Det var länge sedan. En hel del år senare blev vi inbjudna att tala på ett påskbibelläger i Spanien då de var ledare där. En hel del år senare fick vi möjlighet att undervisa på officersmöten i Argentina, då de var ledare där. Då vi kom till Argentina hade Peder och Janet fått order till Brasilen, så det blev deras efterföljare som drabbades av vårt besök.

Denna helgen håller vi på med "Fellesmöter" i Odnes-regionen. Fellesmöter betyder ekumeniska möten och det är Frelsesarmeen på Odnes och Pingstförsamlingen i Fluberg som inbjuder till mötena. Fredagskvällen var vi i Pingstförsamlingens lokal och lördag-söndag är mötena på "Bedehuset" i Dokka.

Efter dagens möten har vi dryga tre timmar i bilen på väg tillbaka hem till Moss. Sedan väntar en ny vecka.

Här kommer några bilder från helgen:
Pingstförsamlingen i Fluberg - mitt ute i skogen
Sångstund på ett av köpcentra i Dokka
Bedehuset i Dokka där vi hade lördagens och söndagens möten
Ha en välignad vecka!
Peter Baronowsky

1 kommentar:

Fjordheim sa...

Håper dere hadde en fin tur hjem.
Og takk for ei flott helg, med mye god undervisning.
Ønsker dere ei velsignet god uke :)
Hilsen Astrid