2 mars 2016

Det Sista och Stora Avfallet

David Wilkerson October 2006

Aposteln Paulus talar om ett omfattande avfall som skall komma över jorden i den sista tiden. Vad menas med avfall? Det är ett avvisande av en sanning som man en gång trott på och bekänt. Med andra ord så är det en separation från Guds sanningar. Om detta skriver Paulus:
När det gäller vår herre Jesu Kristi ankomst, då vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte strax tappa fattningen och bli uppskrämda…Låt inte lura er på något vis. Ty först måste avfallet ske…(2 Tess 2:1-3).

Nyligen uppmanade mig Den Helige Ande att studera Hesekiel kapitel 16 som talar om den avfälliga kyrkan. När jag läste detta kapitel överväldigades jag av den sorg som Gud känner. Här uppenbaras hur förkrossat hans hjärta är över en kyrka som glömt sina grundvalar och som vänt sig bort från sitt underbara ursprung. Enligt Hesekiel hade Israel blivit så korrumperat, till och med värre än Sodom. Detta folk som Gud befriat, renat och välsignat hade nu vänt ryggen mot honom och tagit avstånd från det som de en gång trodde på och predikade. Deras avfall genomborrade hans hjärta. Så Gud sände profeten Hesekiel till dem med ett skarpt budskap. Detta budskap är en profetia som var riktat till Israel på den tiden men också till kyrkan i vår tid. Hesekiel började med dessa hårda ord:
”Hör därför Herrens ord, din sköka” (Hes 16:35).

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: