20 mars 2016

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 20 mars

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Idag vaknar vi upp i våra egna sängar hemma på Jelöy i Moss, Norge. Det var längesedan vi gjorde det, men det känns faktiskt riktigt bra.

Dessutom börjar det komma tydliga tecken på att våren är på gång. Idag ser det till och med ut som att solen är på väg upp på andra sidan Oslofjorden.

Det har varit en ovanligt lugn vecka. Vi har varit en kort tur till Sverige för att hämta en ny sändning från tryckeriet av Ruts andaktsbok DAGBOKEN. En extra bonus med Sverigeturen var att vi fick träffa äldste sonen med familj. Det blir ibland dessvärre ganska långt mellan gångerna.

DAGBOKEN har fått stor spridning efter att den blev färdig på svenska 2008. Sedan dess har den översatts till engelska och norska. Jag undrar ibland hur många som läser den varje dag. Förutom alla böcker vi spridit publiceras andakterna dagligen på rupeba.se och på många andra kristna hemsidor. Förutom i boken och på hemsidorna kan man läsa dagens andakt på facebook, i vår app på mobilen eller surfplattan ochpå många andra ställen. Då vi är ute och har mötesserier i alla delar av Norge, Island och Färöarna möter vi nästan alltid människor som kommer fram och talar om att de läser DAGBOKEN varje dag. Känner du någon som inte läser DAGBOKEN? Gör något åt saken! Skaffa en bok till honom eller henne. Du kan köpa den i Frälsningsarméns webb-butik i Sverige HÄR, eller på norska på FA-Handel i Norge HÄR, eller direkt från oss HÄR.

Idag är det palmsöndagen. På norska heter det "Palmesøndag". Då vi förra gången flyttade till Norge på åttiotalet hette den svenska statsministern Palme, och jag kunde inte förstå att man firade en speciell söndag till hans ära på Palmesöndagen. Men efterhand har jag förstått att söndagens namn har en helt annan betydelse. Nu går vi in i en speciell vecka där vi i tacksamhet får fokusera på Jesu lidande och död som gör det möjligt för oss att leva det nya livet som aldrig tar slut.

Men nu är det snart dags att gå upp för backen till kåren i Moss för att vara med på gudstjänsten där. Jag får säkert med mig de två barnbarnen som bor några meter ifrån oss. Dom älskar att gå på söndagsskolan.
Frälsningsarmén i Moss
Ha en välsignad vecka och kom ihåg att Jesus kom för att vi skulle få liv, överflödande liv.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: