27 mars 2016

Tidig söndagsmorgon påskdagen den 27 mars

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen, men inte vilken söndag som helst. Söndagen då hela världshistorien förändrades!

Jag tog den här bilden från vår balkong en tidig morgon under den gångna veckan. Det ser nästan ut som det är två solar. Men det är det inte. Det är bara en sol på bilden. Den andra ´solen´ är bara en reflekt av den riktiga solen.

Efter den mörka långfredagen går solen upp på nytt, och Jesu uppståndelseliv får reflekteras i hundratals miljoner kristna ut över hela världen.
Förutsättningen är att det inte är några moln som skymmer utsikten och att vattenytan är jämn och slät som en spegel.

Jesus är det ensamma vetekornet som dog för att uppstå i många (Joh 12:24). Jesus var den förstfödde av många som sedan fötts på nytt.

För vår del har det varit en ovanligt lugn vecka. Det har funnits tid att ´ta ett steg tillbaka´ och ha tid att läsa och reflektera. Det har verkligen varit en stilla vecka för oss. Men ser vi oss omkring i världen har det verkligen inte varit en stilla vecka. Europa kokar av oro. Terrordöd och flyktingströmmar av människor som försöker komma ifrån kriget i Syrien och som möts av stängda gränser.

Det var inte heller någon ´stilla vecka´ som Jesus fick genomleva. Det var enorma känslosväningar bland folket från hosiannaropen till ropen "Korsfäst! Korsfäst!". Det var verkligen ingen stilla vecka för Jesus. Det var en oerhörd kamp han fick genomlida, ända fram till han kunde utropa "Det är fullbordat!"

Varje år påminns vi om undret. Jesus har uppstått från de döda! Tack vare det får vi leva uppståndelselivet. Samma kraft som väckte upp Jesus från de döda bor i oss! (Ef 1:18-20).

Påskdagen är inte slutet. Det är nu det börjar. Det är nu vi ska få reflektera det liv som Jesus har gett oss. Nu börjar snart en ny vecka, med nya möjligheter att reflektera. Det är fortfarande många som aldrig sett ´ljuset´.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: