29 mars 2016

Människans stund av mörker är Guds stund av styrka



David Wilkerson - November 2009

I Johannes 2 var Jesus och hans lärjungar inbjudna till en bröllopsmåltid I Kana. Uppenbarligen fick även Herrens familj inbjudan, eftersom Jesus mamma var där. Maria kom fram till honom med en begäran: ”Värden har fått slut på vin.”
Jesus svar till mamman verkar lite konstigt. Han sa till henne, ”Min stund har ännu inte kommit.”
Vilken var denna “stund” som Jesus refererade till? Han talade inte om stunden av mörker som han skulle möta tre år senare, före sin korsfästelse. Vid den tiden sa Jesus, ”Min stund har kommit.”
Men här i Kana talade han om en annan stund. Faktum är att Kristi tjänst startade just då. Detta är vad han refererade till när han sa till sin mamma att hans stund ännu inte hade kommit. Ja, kort därefter gjorde han ett mirakel; han förvandlade mirakulöst sex stora vattenkrukor till vin.
Får jag fråga dig: Har du någonsin undrat varför Jesus dröjde med att göra detta mirakel? Han väntade tills varje flaska var torr, varje glas tomt, till och med när den bekymrade värden vred sina händer.
Jag säger dig att Jesus väntade med avsikt vid det bröllopet på att alla mänskliga resurser hade svikit. Han väntade tills inget annat än ett mirakel skulle kunna lösa problemet. Det var då som Guds stund kom.
Här är en viktig sanning för varje troende. Stunden för Kristi styrka manifesteras just när vi är som mest hjälplösa.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: